Особливості вирощування розсади баклажанів: із досвіду городників

0
баклажани
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощування баклажанів не така-то проста річ. Ця примхливі овочі не люблять пересаджувань, різких перепадів температури, є мішенню для колорадських жуків. Але, попри все, зібрати достойний врожай баклажанів можливо, знаючи певні особливості їх вирощування, особливо початкового етапу – розсади.

Подробиці

Перш за все, треба врахувати, що баклажанам від насінини до кущика, який можна висаджувати в ґрунт, потрібно приблизно 75 днів: два тижні воно сходить, ще два місяці розвивається. Оскільки рослина боїться не те, що заморозків, але й низької плюсової температури, то зараз саме час висівати насіння.

Перед висівом насіння слід знезаразити, замочивши на пів години в слабкому розчині марганцівки,  після чого промити чистою водою.

Грунт для розсади має складатися з торфу, перегною та землі в пропорції 2:5:3. Щоб полегшити життя собі й розсаді, рекомендуємо вирощувати її відразу в торфоперегнійних горщечках. Річ у тому, що коренева система баклажана дерев’яниста і в разі пересаджування рослин відновлюється важко. У кожен стаканчик варто покласти 2-3 насінини на глибину 1-1,5 см, накрити й покласти в тепле місце до появи сходів.

Особлива увага – поливам. Вони мають бути регулярними, вода для поливу – теплою.

Баклажанам потрібно багато місця, адже вони мають чималу зелену масу. Листочки сусідніх рослинне повинні торкатися один одного. Тісні посадки призведуть до того, що сіянці витягуються і хорошої розсади не отримаєте. Крім того. Їм має вистачати світла, тому час від часу горщики треба повертати різними боками до сонця.

За 2 тижні до висадки у відкритий ґрунт рослини слід загартовувати – виносити ненадовго на вулицю або хоча б відчиняти вікно. Розсада на момент висаджування повинна мати 6-8 справжніх листочків і висоту 15-18 см.

попередня статтяСмачна намазка на хліб із 3 інгредієнтів
наступна статтяЧи треба промивати крупи для приготування каші
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я