...
ГоловнаЗдоров'яЯкі 5 речей у твоїй спальні найбрудніші

Які 5 речей у твоїй спальні найбрудніші

Підпишіться на нас:

Всі жінки знають, що входить до топу найбрудніших речей на кухні: обробна дошка, рушники, губки для миття посуду… Але ти коли-небудь замислювалася, що хоча ми не готуємо в спальні, там теж є предмети, які просто притягують до себе бруд?

Знати, що саме в цій кімнаті забруднюється найбільше, необхідно, адже від цього залежить твоє здоров’я. Отже, починаємо зворотний відлік!

Вимикачі світла та ручки

Вимикачі світла та дверні ручки займають останнє – п’яте – місце у нашому антирейтингу. Однієї лиш думки про кількість рук, які їх торкалися, має вистачити, щоб ти побігла за миючим засобом! Дістала флакон? Добре, тоді приступай до справи: протри їх як слід, щоб у бактерій не залишилося жодного шансу. І не забудь про ручки шаф та вікон!

Кімнатні рослини

На четвертому місці – кімнатні рослини. З одного боку, вони прикрашають спальню та очищають повітря. З іншого боку, волога земля – ідеальний будинок для цвілі та мікробів, та й листя від пилу ми протираємо не так часто. Що робити? По-перше, поливати квіти лише після того, як верхній шар ґрунту висохне. По-друге, раз на півроку влаштовувати їм душ.

Подушки

Переходимо до важкої артилерії: третє місце посідає подушка. Коли після важкого дня ти кладеш на неї голову, то, напевно, зітхаєш із полегшенням і зовсім не думаєш про те, скільки в ній пилу. Подушка по вісім годин на добу збирає в собі лусочки шкіри, пилових кліщів і краплі поту. Не забувай прати її хоча б раз на пів року, а якщо зробити цього не можна, то купуй із тією ж періодичністю нову. Подушки потрібно оновлювати щорічно.

Килим

На почесному другому місці рейтингу з комфортом розташувався килим. Він гарний, м’який, і занурити в його ворс ноги – ні з чим не можна порівняти задоволення, але є одне «але». Килим утримує кожну порошинку, яка потрапляє до спальні. Якщо ти не чистиш його пилососом щодня і не миєш шампунем раз на три місяці, то він точно є одним із найбрудніших предметів у кімнаті.

Матрац

І, нарешті, наш лідер! Як матрацу вдалося побороти килим у цій битві? Все просто: матрац люди чистять набагато рідше, а лежать на ньому довше, адже ти проводиш у ліжку третину життя. Не забувай, що твій ортопедичний друг потребує ретельного догляду. Його треба пилососити при кожній зміні білизни, провітрювати раз на місяць і мити раз на півроку.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...