Які помилки допускають в застосуванні попілу на ділянці

0
Які помилки допускають в застосуванні золи на ділянці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про користь золи у дачних справах не говорить хіба що лінивий, але іноді джерело калію та фосфору може призвести до гнітючих наслідків. Помилки найчастіше роблять початківці городники, але іноді її допускають і досвідчені дачники.

Не всяка зола підходить

Не можна використовувати на городі або в саду золу, яка залишилася після спалювання паркану або сміття. Зола з мангалу також найчастіше не підходить, тому що нерідко для розпалювання використовують спеціальний засіб, який є сильнодіючим на рослини хімією.

Підходить зола, яка залишилася з печі або просто після спалювання гілок або полін.

Полум’я, що догоряє

Не можна використовувати золу скрізь, де заманеться. Іноді рослинам потрібен кислий грунт, а зола діє як розкислювач, тому виходить, що сіянці погано ростуть і дачник дивується чому так відбувається. Перед внесенням золи слід перевірити кислотність ґрунту. Зробити це можна за допомогою води та оцту.

Дозування

Не можна сипати золу стільки, скільки заманеться. Дозування має дотримуватися, інакше може статися дисбаланс мікроелементів. Наприклад, рослини отримають багато фосфору та калію, а азоту, навпаки, буде мало, що неодмінно позначиться на кількості та якості врожаю.

попередня статтяЩо не варто їсти перед тренуванням
наступна статтяЯк смажити рибу і котлети без жирних бризок
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я