Які помилки допускають господині при випіканні бісквіту

Багато господинь неодноразово стикалися з розчаруванням, глянувши на кінцевий результат при випіканні бісквіту. Щоб впоратися з примхливим пирогом, завжди слід ретельно просіювати борошно, не відкривати духовку під час його приготування і змащувати маслом тільки дно форми – інакше бісквіт стане схожим на безформну гірку.

Що ще потрібно враховувати при випіканні бісквіту

Кількість яєць

У цьому випадку не працює принцип «що більше, тим краще». Досвідченим шляхом кондитери встановили, що для тіста, що складається зі 100 г цукру і 100 г борошна, достатньо 4 яйця.

Спосіб збивання яєць

На щастя, давно доведено, що жовтки та білки на бісквіт не обов’язково збивати окремо. Через такий спосіб доводиться збільшувати час приготування, кількість брудного посуду і зусиль, а корж, що вийшов, може бути гумовим. Спробуйте збивати яйця разом – достатньо 7 хвилин для потужного міксера та 15 хвилин при слабкій потужності.

Температура приготування

Оптимальна температура для бісквіту – 185 градусів. За таких показників тесту знадобиться провести в духовці 35-40 хвилин. Якщо ви займаєтеся випічкою професійно, рекомендується запастись спеціальним термометром, оскільки показання на побутовій техніці не правдиві.

Кавун Наталія
Кавун Наталія
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я