Як змінювалася мода на красу і що чекає на нас завтра

Підпишись на нас:

Бажання виглядати молодшим і привабливішим – це логічно та природно. Тим часом стандарти краси навіть десятирічної давності сильно відрізняються від нинішніх. Давай простежимо історію цих змін і дізнаємося, що чекає на пацієнтів косметолога в майбутньому!

Основа основ

Естетична косметологія у всі часи допомагала з вирішенням найрізноманітніших завдань, серед яких:

  1. Бажання виглядати молодшим – складно знайти людину, якій подобається в собі взагалі все!
  2. Корекція дефектів зовнішності – ставлення до них може бути різним, але, погодься, зазвичай тут і пояснювати нічого не потрібно.
  3. Наслідування трендів – «подруга зробила, задоволена, і я хочу». Цей пункт може призвести як до відмінних змін, так і не до тих, які ти очікувала, і важливо правильно вибрати «свою» клініку та фахівця.

Результат, яким можна пишатися, прагнуть забезпечити клініки, які дотримуються принципів відповідальної косметології: лікар відповідає за здоров’я пацієнта, навчається новим методикам, відповідає на запитання. А пацієнт вдумливо обирає косметолога і не намагається звинуватити клініку в тому, що йому не зробили чарівну ін’єкцію мінус 20 років у дзеркалі.

В арсеналі косметологів багато інструментів, які мають бути правильно підібрані кожному конкретному пацієнту. А для цього необхідно, щоб фахівець мав медичну освіту – це обов’язкова умова, що відповідає кваліфікації та постійно підвищував свій рівень майстерності.

Що було раніше

Мода на вроду постійно змінюється. Ще кілька років тому тренди естетичної косметології разюче відрізнялися від сьогоднішніх. Навіть якщо ти не стежила за ними, напевно згадаєш те, що було популярне:

  • “помітність” втручання. Яскраві приклади – Донателла Версаче, Памела Андерсон та деякі зірки;
  • «перекроювання» рис обличчя до повної невпізнанності. Подивися, наприклад, на Мег Райан, Рене Зеллвегер та інших зірок;
  • замороженість міміки – найпопулярніший тренд серед актрис середнього віку;
  • гіперкорекція окремих рис обличчя (губ, вилиць) – Анджеліна Джолі, Кім Кардаш’ян та інші.

Результат цієї моди дуже іронічно відбитий у фільмі Романа Поланскі «Палац» (2023). Там зібралися старі адепти пластики старого зразка, у тому числі Міккі Рурк і Фанні Ардан. Деяких складно відрізнити друг від друга!

А що популярне зараз?

В останні роки тенденції в корекції зовнішності сильно змінилися – і лише на краще! І лікарі, і пацієнти почали звертати увагу на якість шкіри – те, з чого має розпочинатися професійна робота над зовнішністю. Висохла тьмяна шкіра кидатиметься у вічі раніше, ніж відсутність зморшок і висипань. Важливо вирішити й супутні проблеми зі здоров’ям, які заважають шкірі сяяти: для цього до омолодження підключаються ендокринологи, генетики, дерматологи та інші лікарі.

Підхід до краси стає дедалі індивідуальнішим – немає однієї схеми, яка спрацює на всіх. Тепер засоби підбираються лише за результатами наукових досліджень та багаторазового відпрацювання методик.

Знову увійшла в моду природна краса, за яку відповідає комплексний підхід косметолога до твоєї зовнішності, з розумним використанням сучасних технологій.

Добре зарекомендувала себе б’ютифікація – загальне поліпшення зовнішності з естетичною корекцією окремих характеристик. Виходить гармонійний образ – і знову природний, а не «зроблений».

Клініки, які дотримуються принципів відповідальної косметології, використовують сучасні та ефективні медичні вироби та препарати. Тому результат виходить довгостроковим, передбачуваним і який радуватиме.

Заглянемо у завтра!

Звичайно, позитивні тренди розвитку естетичної косметології продовжать розвиватися: багатьом хочеться виглядати краще і не бути ходячою антирекламою горе-фахівців. А тепер приміряємо костюм футуролога – фахівця у майбутньому – і подивимося, чого очікувати від естетичної косметології через кілька років.

З’являться нові технології та препарати, які стимулюватимуть організм до омолодження та покращення здоров’я зсередини.

До речі, робота над зовнішністю розпочинатиметься раніше: важливо не так скоригувати зміни, як зберегти природну молодість. У результаті вікові зміни зовнішності будуть приходити пізніше та повільніше!

Будуть потрібні консервативні методики, за ефективністю вже порівняні з хірургічним втручанням. Вони будуть дедалі ефективнішими. Відновлення після подібних маніпуляцій відбувається значно швидше, та й ціна у них, як правило, приємніша.

І, звичайно, все більше фахівців і клінік будуть дотримуватися принципів відповідальної косметології, щоб усі пацієнти були задоволені не лише своєю зовнішністю, але й усім процесом її покращення!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Що додати до салату з пряною зеленню та фетою, щоб смак став свіжим

Салат за цим рецептом має приємний цитрусовий присмак та...

Чи можна їсти полуницю людям з підвищеним рівнем цукру у крові

Вже почався сезон смачної й соковитої полуниці. Чи можна...

Тістечка з кремом в найкращих кондитерських традиціях

Тістечка, про які можна тільки мріяти. Тепер ви можете...

Сприяють набору ваги та впливають на імунітет: що потрібно знати про кишкові бактерії

У нашому тілі та на його поверхнях живе безліч...

Салат із солоними огірками та м’ясом: справжній чоловічий перекус

Справжній чоловічий перекус - ситний і брутальний, тому що...

3 способи застосування картонних лотків для яєць при вирощуванні рослин: потрібно викладати на ґрунт

Курячі яйця продаються у маленьких пластмасових контейнерах, а й...

Смажені огірки до картоплі чи м’яса: швидко та легко

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені...