...
ГоловнаЛайфстайлЯкі рослини не варті того, щоб ви їх садили: як не доглядай...

Які рослини не варті того, щоб ви їх садили: як не доглядай – все одно не виростуть

Підпишіться на нас:

Сезон посадки рослин, що наближається, закликає нас замислитися над вибором певних видів саджанців, здатних принести гарний врожай або подарувати чудове цвітіння, та відмовитися від деяких невдалих варіантів. Ось ці екзотичні культури, не підходять для вирощування в середній смузі.

Хурма віргінська

Не дивіться на опис, у якому йдеться, що ця культура здатна витримувати міцні морози. Теплолюбна рослина, до яких якраз таки і відноситься хурма, гине при температурі в -20 градусів (або навіть -10).

Крім цього, урожай вам не світить хоча б тому, що хурмі не вистачить вегетаційного періоду, щоб наростити плоди.

Інжир

Знову-таки не варто довіряти уловкам продавців, які пропонують вам морозостійкий сорт інжиру – тривалу мінусову температуру не витримає жоден з них. Та й з укриттям цієї рослини ви неабияк намучитесь – якщо, звісно ж, все ж таки вирішите її посадити.

Вістерія (гліцинія)

Безперечно, краса цієї шикарної субтропічної ліани привертає до себе погляди, але через низьку зимостійкість і специфічні вимоги до умов зростання і думати забудьте про те, щоб прикрасити свою ділянку цією рослиною.

Гібіскус

Гібіскус – ще одна популярна садова рослина, що привертає увагу новачків. Якщо ви спокуситеся ідеєю виростити кущ (деревовидний) садовий гібіскус на своїй ділянці, приготуйтеся до того, що вам доведеться щороку в буквальному сенсі будувати над ним будинок, щоб забезпечити захист від морозів. Але через те, що в умовах середньої смуги нерідко плюс несподівано приходить на зміну мінусу, через подібні перепади навіть укриття не допоможе гібіскусу вижити.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...