...
ГоловнаЛайфстайлЯк допомогти розсаді наростити потужне коріння: ефективні способи

Як допомогти розсаді наростити потужне коріння: ефективні способи

Підпишіться на нас:

Ні для кого не секрет, що для активного живлення і поглинання вологи рослинам необхідна добре розвинена коренева система, про яку слід дбати вже на етапі розсади.

Подробиці

Є кілька способів, які допоможуть досягти поставленої мети.

Один із важливих чинників – хороше освітлення. Використовуйте спеціальні фітолампи з діапазоном світла, що сприяє росту рослин.

Правильний регулярний полив також сприяє розвитку кореневої системи, оскільки коріння росте вглиб за вологою. Досвідчені дачники з цієї причини вдаються до поливу через піддон і дають верхньому шару ґрунту підсихати.

У гонитві за потужною кореневою системою дуже важливо забезпечити рослинам хороший доступ кисню до коріння. Для цього при посадці вибирайте пухкий ґрунт, а для поліпшення повітропроникності додавайте перліт або вермикуліт.

Цікавий факт: коріння починає розгалужуватися, стикаючись зі щільними частинками в ґрунті, наприклад, усе з тим же вермикулітом, що також сприяє розвитку кореневої системи.

Наостанок хотілося б порадити не забувати про воістину чарівний вплив стимулюючих препаратів, а також про пікіровку, що сприяє появі бічних корінців. Але будьте уважні: остання процедура корисна далеко не для всіх городніх культур.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...