Як досвідчені дачники обрізають малину

0
Малина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Обрізка є важливою частиною догляду за малиною, оскільки ця процедура дозволяє значно збільшувати врожай ягід. Однак важливо правильно проводити цей вид робіт.

Як досвідчені дачники обрізають малину

Варто зазначити, що особлива увага приділяється гілкам, які давали врожай. Їх краще обрізати. А ось молоді однорічні гілочки чіпати не потрібно – вони стануть основним джерелом ягід.

Влітку варто обрізати верхні частини гілок. Завдяки цьому значно збільшується врожай, тому що чагарнику немає необхідності спрямовувати поживні речовини до всієї рослини. Це дозволяє дати більше ягід.

Якщо ви помітили, що листя на деяких частинах малини почало жовтіти, то гілки варто видалити. При підозрі на хвороби їх краще спалювати, а сам чагарник обробити.

Також не забуваємо дбати про порослі. Якщо цього не зробити, то малина перетворюється на справжній бур’ян, здатний захопити значну частину ділянки. Деякі дачники обрізають гілки, інші проводять більш ефективну процедуру.

Для цього потрібно захистити місце посадки малини листами шиферу. Заглиблювати його потрібно приблизно на 25 сантиметрів. За такого підходу можна вирішити раз і назавжди проблему з молодою поросллю.

попередня статтяЯк досягти тривалого цвітіння півоній
наступна статтяСмачний сніданок з яєць: 5 оригінальних рецептів з фото
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я