...
ГоловнаЛайфстайлЩо треба зробити з насінням огірків для ідеального пророщення та щедрого врожаю

Що треба зробити з насінням огірків для ідеального пророщення та щедрого врожаю

Підпишіться на нас:

Чим більше насіння буде висіяно, тим краще. Так думають більшість дачників та городників. Але тут є один сумнівний момент. А що буде, якщо насіння не проросте? Отже, не буде що висаджувати в ґрунт, а разом з тим й врожай буде під питанням.

Досвідчені дачники мають в запасі трюк, який дозволяє стимулювати насіння. У вас буде багато молодих рослин, а з ними ще й очікуваний врожай.

Подробиці

Трюк полягає в яровизації. Починати працювати над насінням треба з листопада. Процес досить тривалий, але результативний. Яровизація стимулює насіння та сприяє його проростанню.

Покладіть насіння на місяць в тепло. Зверніть увагу, що не повинно бути контакту з гарячою металевою поверхнею. Потім насіння перекладають в холодне місце. Можна покласти в дверцята холодильника.

До початку посівів треба дістати насіння за 14 днів. Залиште лежати на цей час при кімнатній температурі. Потім покладіть насіння між двома мокрими ватними дисками в холодильник на 3 дні.

Тепер насіння огірків точно буде готовим до нового сезону. Воно буде проростати краще, а розсада буде сильною та зможе довести свою здатність до рясного плодоношення.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...