Щоб смажена картопля завжди була смачною: кулінари розкрили 7 лайфхаків

0
Як посмажити апетитну картоплю, щоб вона не прилипала до сковороди
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Незважаючи на той факт, що смажена картопля – страва популярна і затребувана, далеко не кожен може похвалитися тим, що зміг відкрити для себе ідеальну техніку приготування, яка не дає збоїв. Може трапитись так, що замість апетитної і хрусткої картоплі зі скоринкою виходить пюре. Щоб цього уникнути, візьміть на озброєння наступні 7 лайфхаків:

1. Крохмаль

Саме ця речовина, що входить до складу картоплі, змушує овоч тушкуватися, а не смажитися. Тому її необхідно вивести. Найпростішим способом є відправлення нарізаної картоплі в каструлю з холодною водою. Залиште овоч хвилин на 40, злийте воду і приступайте до наступного етапу.

2. Сушка

Волога, що залишилася після першого етапу, теж негативно позначається на якості страви, тому не забуваємо попередньо висушити картоплю. Для цієї мети ідеально підійдуть паперові рушники.

3. Температура

Досвідчені господині знають, що сковорідку спочатку варто гарненько прогріти разом з рослинною олією. Найсмачніша картопля виходить за великої кількості олії, хоча такий спосіб негативно позначається на стані здоров’я і не підходить тим, хто стежить за своєю вагою.

Якщо ви хочете зробити страву менш шкідливою, то обирайте оливкову олію.

4. Сіль

Золоте правило: картоплю солять тільки після того, як вона підсмажилась. В іншому разі апетитної скоринки чекати не варто, а сама картопля втратить свою текстуру, перетворившись на пюре.

5. Смаження

Кришка знадобиться тільки в тому разі, якщо ви будете тушкувати овочі. Під час смаження вона не потрібна, оскільки заважає з’явитися скоринці. Також не варто готувати одразу ж занадто багато картоплі – смажте з розрахунком на один раз.

6. Жир

Незважаючи на той факт, що велика кількість олії надає страві приємнішого смаку, надлишок олії її псує. Тому прибирайте зайвий жир за допомогою паперового рушника і тільки потім викладайте на тарілку.

7. Аромат

Щоб страва вийшла ще цікавішою, перед картоплею обсмажте шматочки часнику, які потім можна прибрати. Це додасть особливого відтінку смаку та незабутнього аромату вашій страві.

попередня статтяЩо досвідчені городники додають у ґрунт при посіві помідорів
наступна статтяЯк правильно поливати кімнатні рослини: чи потрібно дотримуватися розкладу
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я