Чим “підгодовувати” перець під час цвітіння

0
Чим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Період, що настає відразу після початку цвітіння перцю, дуже складний для городньої культури. У ці дні рослина особливо потребує важливих речовин та елементів. Якщо не підгодувати перець відразу після утворення перших квіток, то про добрий урожай можна навіть не мріяти.

Справа в тому, що зростає ризик опадання зав’язей. Це означає, що при дефіциті сполук у ґрунті з’явиться мало повноцінно сформованих плодів. Тому добрива треба вносити вчасно. Ось тільки дачників-початківців явно цікавить, яке саме підживлення треба використовувати.

Перше підживлення

Важливо пам’ятати, що рослині потрібні відразу три основні компоненти: і азотний, і калійний, і фосфорний. Якщо це врахувати, то врожай буде рясним.

Спочатку знадобиться рідкий засіб, основою для якого є борна кислота та цукровий пісок. На відро води – по 5 грамів цих інгредієнтів.

Сумішю, що вийшла, потрібно обприснути перець. В результаті на грядці з’являться комахи, які запилять квіти. Проблем із формуванням плодів не виникне.

Друге підживлення

За кілька днів перець потрібно знову підгодувати. На цей раз використовується інше добриво.

Тепер акцент робиться на органіці. Необхідно приготувати кропив’яний настій. Для цього в ємність відправляються два об’єми рослинної маси та один об’єм води.

Бажано використовувати ще один інгредієнт – трохи сухих дріжджів.

У результаті вийде ефективний засіб, що є джерелом калію та кальцію.

попередня статтяУ якому разі макарони після варіння обов’язково промивають водою
наступна статтяЩо додати в воду, щоб краще очистити овочі та фрукти
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я