...

Основні відмінності професійних м’ясорубок від побутових

Підпишіться на нас:

Професійне обладнання для ресторанів, кафе, їдалень та інших закладів громадського харчування — обов’язкова складова організації робочого процесу. М’ясорубки займають в ньому важливе місце. Спроби зекономити та замінити на побутові аналоги не будуть доцільними. Подивіться детальніше каталог з професійними моделями м’ясорубок, де вказані також їх особливості та технічні характеристики.

Чому потрібно вибирати професійні м’ясорубки

На кухні будь-якого закладу харчування одночасно відбуваються десятки паралельних процесів. І витрачати час на перемелювання продуктів для фаршу (м’ясо, риба, овочі) — вкрай неефективно.

М'ясорубка професійна ZUVER Grinder Profi 600W
М’ясорубка професійна ZUVER Grinder Profi 600W

Факт: професійне обладнання коштує дорожче, ніж побутове. Його придбання треба розглядати, як інвестицію в скорочення рутинних процесів, пришвидшення приготування страв та їх якість. Ціна — не єдина відмінність професійної м’ясорубки від побутової. Технічні параметри роботи, надійність, зносостійкість та здатність витримувати підвищені навантаження — основні відмінності.

Що визначає надійність професійної м’ясорубки

Найперше треба порівняти потужність. Обладнання для ресторанів, кафе, їдалень працює на підвищених обертах, двигун не перегрівається. За лічені секунди можна перемолоти велику кількість продуктів. Наприклад, при потужності 850W продуктивність складає від 100 до 160 кг/г. Якщо показник 600W, можна розраховувати на діапазон від 30 до 100 кг. Це показники для м’ясорубок в середньому ціновому діапазоні. Якщо говорити про ще потужніше обладнання, продуктивність може досягати 650 кг/г.

М'ясорубка SIRMAN TC 22 Barcellona T (380В)
М’ясорубка SIRMAN TC 22 Barcellona T (380В)

Надійність та ефективність м’ясорубки досягається посиленою конструкцією, розширеною комплектацією. Основні відмінності від побутових приладів в цьому плані наступні:

  • корпус та блок двигуна виготовляють з неіржавної сталі;
  • в професійній м’ясорубці встановлено більшу кількість ножів та решіток;
  • інтегровано захист від перевантажень;
  • двигун оснащено вентилятором для охолодження та ін.

Залежно від моделі та її вартості можна побачити багато й інших деталей. В м’ясорубках, які призначені для безперервного циклу роботи, монофазні двигуни роблять з тепловим захистом, а для безвідмовності редуктора його виготовляють герметичним та разом з вузлом розміщують в масляній ванні. Велике значення має система ущільнювачів.

Важливі фактори експлуатації

Навіть для професійної м’ясорубки важливим є дотримання умов експлуатації. Продукти в неї потрібно закладати виключно підготовлені та оброблені. Забороняється завантажувати заморожені овочі, фрукти, м’ясо, рибу. Навіть якщо потужність велика та її вистачить опрацювати все, ресурс ножів та інших деталей буде знижуватися.

М'ясорубка SIRMAN TC12E
М’ясорубка SIRMAN TC12E

Окрім того,  м’ясорубка повинна бути правильно підключена до електричної мережі з обов’язковим заземленням для безпеки експлуатації. Залишається тільки визначитися з вибором моделі для закладу. А для цього потрібно проаналізувати потужність, потрібну швидкість перероблення продуктів, тип їх подачі (ручний чи автономний), оптимальну кількість ножів, решіток та наявність додаткових функцій (реверс, терка). Обґрунтований вибір м’ясорубки без жодних сумнівів стане розумною інвестицією в обладнання професійної кухні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я