Як приготувати картоплю “як у Макдональдсі”

0
Як приготувати картоплю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Картопля фрі є однією з візитних карток ресторанної мережі Макдональдс. Страва подобається гурманам різного віку. І це цілком зрозуміло: відмовитися від хрусткої і водночас ніжної картоплі дуже складно. Багато кулінарів-аматорів намагаються зробити цю страву вдома. І такі спроби нерідко завершуються невдачею. Замість м’якої картопляної соломки з ароматною скоринкою зазвичай виходить або пересмажений сухий овоч, або м’яка несмачна маса.

Але зневірятися не варто. Досить правильно підготувати картоплю до обсмажування. Вийде страва, яку буде важко відрізнити від ресторанної. Варто зазначити, що за дотримання рекомендацій фритюрниця навіть не знадобиться.

У чому полягає хитрість

Перед тим, як викласти картоплю на сковороду, її потрібно позбавити зайвого крохмалю.

Спочатку необхідно нарізати бульбу соломкою. Бажано, щоб шматочки були приблизно рівними за розміром.

Далі картопляну масу потрібно відправити в глибоку ємність, заповнену простою водою. Рідина має бути солодко-солоною. Тому потрібно додати по столовій ложці солі та цукрового піску.

Картоплю потрібно ретельно промити. Ця процедура прибере надлишок крохмалю. Після цього картоплю потрібно покласти на паперовий рушник.

Як правильно обсмажувати картоплю

Як тільки картопляна соломка стане сухою, її можна відправляти на сковороду з розігрітою олією.

В’язкої рідини має бути стільки, щоб картопля була повністю покрита нею. Якщо це не так, слід налити додаткову порцію масла.

Картоплю потрібно викладати акуратно, щоб вийшов один рівний шар. Шматочки не повинні лежати один на одному.

Овочі треба перевертати, щоб скоринка утворилася з усіх боків. Через 5 хвилин найсмачніша страва буде готова. Головне – позбавити його від надлишків жиру.

попередня статтяЯк лікувати та запобігати герпесу натуральними засобами
наступна статтяЧи можна запивати їжу: розвіюємо міфи
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я