5 напоїв, які треба пити перед сном, щоб схуднути

0
5 напоїв, які треба пити перед сном, щоб схуднути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розлади сну (або навіть простий недосип) можуть призвести до збільшення ваги, гормонального розладу, гострого почуття голоду протягом дня, а також проблем із рівнем цукру та інсуліну в крові.

Саме тому необхідно стежити за якістю сну, яка багато в чому залежить від того, що ти п’єш. Отже є напої, здатні допомогти наростити м’язи, стабілізувати рівень цукру в крові та скинути кілька кілограмів.

Отже, перед вами п’ять таких напоїв, котрі корисно пити перед відходом до сну.

Молоко

Склянки молока (теплого або холодного) може сприяти міцному і здоровому сну завдяки триптофану і кальцію, що містяться в ньому. Більше того, в молоці є білок, який зміцнює м’язи та сприяє їх росту.

Ромашковий чай

Гарячий кухоль цього чаю підвищує рівень гліцину в організмі – нейротрансмітера, який заспокоює нерви і діє як м’який седативний засіб. Також ромашка підвищує температуру тіла, завдяки чому нашому організму доводиться охолоджувати себе, що дозволяє засипати швидше.

Більш того, ромашка стабілізує цукор і допомагає у втраті ваги. Здається, вибір очевидний.

Кефір

Багатий на пробіотики кефір впливає на наш кишковий мікробіом, збільшуючи в ньому число здорових бактерій, які покращують травлення, а також допомагають більш ефективно поглинати вітаміни та мінерали.

Крім того, дослідження, опубліковані у виданні British Journal of Sports Medicine, показали, що кефір покращує сон, а також допомагає ефективніше зробити вранішнє тренування.

Коктейль із соєвим протеїном

Соя як і молоко чи білковий порошок наповнена амінокислотою під назвою триптофан. Згідно з дослідженнями, проведеними в Бірмінгемському університеті, ця амінокислота покращує якість сну, а також знижує рівень кортизолу, що дає змогу боротися з надмірною вагою.

Вода

Що може бути універсальнішим за воду? По-перше, вона має відновлювальний ефект під час сну, а по-друге, людина відчуває менше сонливості протягом наступного дня, якщо вип’є трохи води перед сном.

Найголовніше в цій справі – не пити її занадто багато, інакше тобі доведеться вставати вночі і йти до туалету.

попередня статтяЯк захистити часник від раннього пожовтіння
наступна стаття5 помилок у приготуванні шашлику
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я