...

Заощаджуй з розумом: як працюють маркетингові акції у косметологів

Підпишіться на нас:

Давайте не будемо наївними – будь-які акції вигідні для продавця! Навіть якщо з великими знижками! А хто не любить знижки? Ми всі їх любимо, і вони також нам вигідні! Якщо «забити» у пошуковику словосполучення «маркетингова акція», то відразу видно, для чого вони створені, – насамперед для збільшення продажів. Але як не стати жертвою маніпуляцій чи шахраїв? Давай разом із психотерапевтом Олексієм Ковальовим розкладемо по поличках акції у клініках естетичної медицини та зрозуміємо, як використати цей інструмент собі на користь.

Які бувають акції

Акції в клініках естетичної косметології розраховані на різних пацієнтів і мають різні цілі:

  • Заохочення та утримання лояльних клієнтів – акції у різних форматах: індивідуальні знижки на процедури, «2+1», подарунки на дні народження тощо. Коли економиш чималі гроші, на пропозиції конкурентів уже й не дивишся!
  • Стимулювання сезонного попиту: пілінги, масажі, “влізти в новий купальник до літа”, “затьмарити всіх на корпоративі”. Завдяки привабливим формулюванням дуже популярні.
  • Знижки для «перших ластівок» – пропозиція нових процедур, які маловідомі або поки що не мають попиту. Це улюблені акції новаторів та першопрохідників!
  • Стимулювання комплексного підходу – на додаткову другу процедуру дають знижку. Наприклад, при купівлі серії апаратних процедур для зменшення обсягів дають знижку на уколи ліполитиків.

Це розумні та зрозумілі підходи клініки до піклування про своїх пацієнтів, і вони вигідні обом сторонам. Твоє завдання – зрозуміти, які процедури тобі потрібні (зрештою це має допомогти вирішити косметолог), та вибрати оптимальний набір знижок.

Інша сторона медалі

Знижки – це приємно, але є речі, які мають насторожити тебе як пацієнтку. Наприклад, наполеглива і навіть нав’язлива пропозиція взяти по акції десяток таких процедур і п’яток таких, а на здачу – ще кілька масажів. А ти прийшла тільки за однією процедурою і не готова до таких рішень, навіть зі знижкою 70%.

Що ж ще має насторожити: наполеглива, нав’язлива пропозиція, а то й включення процедури до обов’язкових листів, без твоєї згоди. Навіть у клініці, де ти постійно обслуговуєшся, треба бути уважною – читати дрібний шрифт та не підписувати документи не дивлячись!

Ще одна прикмета часу – телефонні дзвінки із запрошеннями на безкоштовні обстеження та «акційні» процедури. Якщо не покласти трубку, а записатися та прийти на такий захід, можна потрапити до небезпечної ситуації. Послуги, якість яких складно перевірити, раптово стають дуже дорогими, а до них нав’язують нові і нові процедури. І так «акція» стає справжнім «розводом на гроші»! У результаті ти можеш влізти в кредит і втратити купу грошей просто так, не кажучи вже про ризики для зовнішності та здоров’я.

Що ще потрібно знати?

Бувають люди із певними залежностями. Усім відомі такі «напасті», як ігроманія, шопоголізм чи булімія. Також існує й надмірне захоплення «покращайзингом» себе, яке виражається у вигляді постійного відвідування косметологів та пластичних хірургів.

Такі пацієнти відомі клінікам, і на них часто націлені акції, які не мають користі. Незабаром ефекти від таких захоплень стають помітними неозброєним поглядом, про таких жінок говорять «вона вся зроблена». І якщо це пацієнтці подобається, вона реалізує свої уявлення про красу в ліцензованій клініці під контролем фахівця – вона щаслива, і це не впливає на здоров’я.

Проте є й небезпечні захоплення. Так, існують сайти – агрегатори дисконтних косметологічних послуг зі знижками 80-90%, і такі захоплені пацієнти ходять невідомими салонами та клініками, роблять різні процедури без жодних попередніх консультацій.

Зупинитись пацієнтові в такому разі важко. Навіть якщо грошей небагато. Повірити в якість сервісу та кваліфікацію спеціаліста при знижці 90% теж важко, хоча когось це хвилює. У разі може знадобитися консультація психолога, психотерапевта.

Взагалі, надмірне захоплення переробкою себе – це досить відомий фахівцям-психіатрам розлад. Багато відомих особистостей, зірки страждали таким розладом, і спочатку прекрасна жінка глибоко страждала від свідомості своєї недосконалості, виснажувала себе дієтами, надлишком пластики та косметологічних процедур. Такі люди легко можуть стати об’єктом маніпуляції для несумлінних фахівців з естетичної косметології.

Якщо ти знайшла у статті щось, що особливо зворушило, у чомусь ти дізналася про себе, можливо, це привід для того, щоб переглянути свою поведінку та поспілкуватися з фахівцем. Психолог або психотерапевт може підтримати, допомогти виробити правильний підхід до піклування про себе та свою зовнішність. А фахівці клінік, які дотримуються принципів відповідальної косметології, допоможуть тобі зберегти красу та здоров’я.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я