Найпростіші пишні оладки на кефірі без яєць

0
Найпростіші пишні оладки на кефірі без яєць
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Незважаючи на відсутність яєць, оладки виходять неймовірно повітряними.

Сумнівєтеся, що це можливо, настав час спробувати приготувати саме за цим рецептом!

Інгредієнти на 4 порціїї:

  • Кефір – 500 мл.
  • Пшеничне борошно – 2 скл.
  • Сода – 1 чайн.
  • Цукор – 2 стол.
  • Сіль – 1 чайн.

Приготування:

Підготуйте продукти. Кефір підійде до будь-якої жирності, у мене 2,5%. Переважно, якщо він буде теплим – так і борошно краще розійдеться, без грудочок, і сода швидше вступить у реакцію.

Влийте кефір у миску, всипте цукор і сіль. Перемішайте продукти. Просійте борошно в кефір. Не сипте все відразу, почніть із половини.

Перемішайте борошно, домагаючись однорідного тіста без грудочок. Будьте готові до того, що борошно може піти більше або менше заявленого в рецепті. Дивіться по консистенції тіста – воно має стати, як дуже густа сметана. Якщо раптом тісто вийшло занадто густим, влийте ще трохи кефіру. Останнім інгредієнтом всипте соду. Перемішайте і залиште постояти хвилин на 5 – за цей час почнеться реакція між кефіром та содою і в тісті з’являться будльбашки.

Добре розігрійте на сильному вогні сковороду, краще, якщо вона буде з антипригарним покриттям. Налийте в неї трохи олії. Викладайте тісто, формуючи оладки. Смажте їх на середньому вогні до зарум’янювання. Накривайте сковороду кришкою, щоб оладки точно пропеклися всередині.

Переверніть оладки на інший бік і посмажте їх до рум’яності. Готові оладки зніміть на тарілку.

Подавайте оладки до столу зі сметаною, варенням, згущеним молоком.

Смачного!

попередня стаття5 способів перестати заїдати стрес: поради психологів
наступна статтяПечиво для тірамісу власноруч за дуже простим рецептом
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я