Кава та алкоголь. Чи можна їх поєднувати

0
Кава та алкоголь. Чи можна їх поєднувати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Каву часто поєднують із десертами, але деякі використовують міцний напій для запивання основних страв. Ця звичка не робить їжу більш корисною, а, навпаки, шкодить здоров’ю.

Подробиці

Кофеїн нівелює користь кальцію — не дає йому засвоюватися організмом, розповіла лікарка Світлана Перес .

— Усі ми знаємо, що молоко — не найбагатший на кальцій продукт, але нехтувати навіть цією кількістю мікроелемента не варто, — радить фахівець.

Тим, хто хоче отримати максимум користі від молочних продуктів, не рекомендується поєднувати їх із кавою під час одного прийому їжі. Кисломолочних сирів та йогуртів це правило теж стосується.

Кофеїн маскує алкогольну інтоксикацію, надаючи підбадьорливу дію на організм. Але чашка кави після спиртного виявить дуже серйозне навантаження на печінку, яка і так працює на межі через продукти розпаду алкоголю.

Поєднуючи каву та алкоголь, ви ризикуєте випити зайвого, але відчути це не відразу, а лише вранці. Похмілля буде відчуватися набагато сильніше — алкоголь не встигне переробитись через підвищене навантаження на печінку.

Кофеїн перешкоджає засвоєнню заліза, вміст якого великий у червоному м’ясі та субпродуктах. Правильно приготовані м’ясні страви не принесуть жодної користі, якщо ви питимете каву після їх вживання.

Також краще пити каву окремо від продуктів, багатих залізом: курячої та яловичої печінки, білої квасолі, сочевиці, шпинату. Крім того, кофеїн заважає нормальному засвоєнню вітамінів у необхідній для організму кількості.

попередня статтяЩо варто розсипати під полуницю під час цвітіння
наступна стаття“Секрет”, який посилить ефективність навіть бюджетного порошку
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я