Для чого при посадці картоплі в кожну ямку додавати горох

0
картопля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб отримати гарний врожай картоплі, потрібно знати деякі секрети. Одним із них, ще бабусиним, ми поділимося.

Подробиці

У кожну ямку, перед тим, як кинути картоплину, необхідно сипнути жменю попелу, цибулиння і 2-3 горошини. З попелом все зрозуміло – це калійне добриво, а цибулиння – нормалізує структуру ґрунту і захищає від шкідливих комах.

А для чого кидати ще й горох? Річ у тому, що на корінцях горошин утворюються азотні кульки, які виділяють у ґрунт азот. Саме він необхідний для формування великих і здорових картоплин. Сам горох не дає рости бур’янам, захищає від колорадського жука й дротянки.

Горох дозріває набагато раніше, ніж картопля. Тому стручки обриваємо поступово, як дозріють. А коли картопля трохи підніметься, обрізаємо кущі гороху й залишаємо між кущами картоплі. Чудова мульча й джерело корисних речовин. Спробуйте – і ви будете приємно здивовані результатом!

попередня статтяЯк розварити горох, щоб каша була смачною та без грудочок
наступна статтяЧим заправити салат замість майонезу: соус за 5 хвилин
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я