Які хвороби лікують полином

0
Які хвороби лікують чудодійним полином
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Полин, відомий ще як чорнобильник, можна зустріти в різних частинах світу, переважно вздовж доріг та кам’янистих місцевостей.

Незважаючи на те, що полин має непривабливий вигляд, це цінна лікарська рослина, яку варто навчитися розрізняти і корисно збирати, оскільки віками полинем лікували застуду, пропасницю, ревматизм та інші захворювання. Крім того, він має сечогінну та дезінфікуючу дію, застосовується жінками для регуляції місячних.

Використовується також для покращення апетиту. Однак важливо пам’ятати той факт, що передозування полину небезпечне, оскільки в ньому містяться деякі отруйні речовини.

Якщо нам вдалося вас зацікавити, і в той же час ви змогли отримати цю цілющу рослину, ось що можете приготувати з неї залежно від того, свіжа вона чи висушена.

Компрес із полину від ревматизму, подагри, втомлених ніг та запалених м’язів

Необхідні продукти: 50 г листя полину, 50 г ромашки, 50 г репешка звичайного, 500 мл води.

Спосіб приготування: усі лікарські рослини заварити в окропі та дати постояти так близько 1 години. З цього відвару роблять компреси, які прикладають на уражені ділянки.

Лікер з полину

Необхідні продукти: 1 пляшка коньяку, 2, 5 ст. свіжого листя полину, 5 ст. л. цукру, цедра 2 апельсини, 1 ч. л. лимонного соку.

Спосіб приготування: Листя полину акуратно промити і залити коньяком. Якщо у вас є гілки, можете використовувати їх. Залишити посуд закритим у темному місці на 7-8 днів. Окремо приготувати цукровий сироп, який помістити цедру апельсина і лимонний сік. Коли цукор розтане, дати охолонути і змішати з коньяком. Лікер перелити по пляшках, добре закрити і зберігати в прохолодному місці протягом 2 місяців, щоб лікер міг дозріти.

Відвар з полину за відсутності апетиту

Необхідні продукти: 1 ст. л. сухого полину, 300 мл води.

Спосіб приготування: рослину залити окропом і залишити стояти 30 хвилин. потім відцідити та приймати по 4 порції на день.

попередня статтяЩо робити, якщо розсада переростає
наступна стаття“Секрет” смачних пельменів: що потрібно додати до тіста
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я