...
ГоловнаЛайфстайлНавіщо дачники садять календулу біля грядок з городиною

Навіщо дачники садять календулу біля грядок з городиною

Підпишіться на нас:

Дачники й городники люблять садити календулу на городі, тому що вона допомагає рослинам, її називають садовим лікарем. А чим саме корисна ця квітка, читайте у подробицях.

Подробиці

Календула має різноманітні властивості, за що її так люблять дачники та городники. Ця рослина може допомогти боротися з комахами-шкідниками.

Наприклад, завдяки тому, що вона має липке стебло, до неї липне тля та інші комахи, які можуть нашкодити городині та садовим культурам.

Також календула відмінний сидерат, очищає землю від бур’яну. Досвідчені дачники висаджують рослину вздовж грядок з капустою, перцем, картоплею та баклажанами. Квітка може бути барометром для городників.

Якщо календула після ночі не відкриває пелюстки до 8 години ранку, то варто чекати дощ або грозу.

Її квіти мають лікувальні властивості, їх збирають та засушують, щоб потім використовувати для приготування настоянок та чаїв.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...