...

Що робити, якщо не цвітуть фіалки: квітникарські поради

Підпишіться на нас:

Фіалки в домашніх умовах здатні цвісти цілий рік. Вони компактні та яскраві — чудове доповнення до затишку та краси інтер’єру. Якщо фіалки не цвітуть, потрібно шукати причини в догляді. Ймовірно, що саме в ньому є певні помилки.

Подробиці

Фіалки люблять світло. Без нього можна не розраховувати на цвітіння. Якщо рослині буде недостатньо світла, листя почне витягуватися. Але й пряме сонячне світло шкодить. Тож місце для фіалок потрібно вибирати обґрунтовано. Температура в приміщенні повинна бути +22-24 градуси.

Зверніть увагу на вологість та поливи. В горщику треба зробити дренаж. Волога потрібна, але без утворювання застійних явищ. Достатньо поливати двічі на тиждень.

Фіалці потрібне живлення з калієм та фосфором. Можна використовувати спеціальні добрива для цих квіток. На крайній випадок, якщо є зола, користуйтеся нею. Зробіть настій з 1 ст.л. засобу та 1 л води. Процідіть через добу та поливайте добривом 1 раз на 2 тижні.

Якщо дотримуватися умов щодо світла, поливів та внесення добрив, фіалки будуть неодмінно цвісти. З ними буде все добре в плані розвитку та росту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я