...

Головні помилки у приготуванні курки: перевірте себе

Підпишіться на нас:

Курка є одним із найпопулярніших продуктів, оскільки за бюджетної вартості може похвалитися пристойними смаковими якостями. Однак не всі готують страви з цього м’яса правильно. Досвідчені кулінари склали перелік типових помилок, які допускають господині.

Що ми робимо неправильно:

1.Миємо.

Багато господинь звикли мити все, що готують. Це помилка. Від бактерій м’ясо ви все одно не позбавите, а вся кухня стане джерелом небезпечних мікроорганізмів.

2.Не так варимо.

Якщо ви додасте птицю тоді, коли вода вже щосили кипить, то перетворите ніжне м’ясо на шматок гуми. Також не варто залишати як бульйон першу воду: це небезпечно для нашого здоров’я.

3.Не розігріваємо.

Варто завжди спершу прогрівати сковорідку. Інакше курка залишиться сирою всередині, а замість апетитної скоринки є ризик отримати шкірку, що обвуглилася.

4.Не так розморожуємо.

У цьому питанні не можна шукати легких шляхів: на ніч залишайте курку в холодильнику, а не намагайтеся скоротити час розморожування гарячою водою.

5.Заморожуємо.

Кулінари не рекомендують заморожувати птицю, оскільки це негативно вплине на текстуру м’яса і погіршить смакові якості страви.

6.Пропускаємо важливий етап.

Багато хто вважає, що маринувати потрібно лише свинину, баранину та яловичину, а курку можна готувати і без цього етапу. Але експерти радять залишати курку в соусі хоча б на півгодини, щоб насолодитися її ніжним і соковитим смаком.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я