Експерти розповіли, який максимальний термін зберігання м’яса в холодильнику

0
Експерти розповіли, який максимальний термін зберігання м'яса в холодильнику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Біологи розповіли про правила зберігання м’яса у холодильнику, які допоможуть утримати його смак та якість, пише Eat This, Not That!.

Подробиці

Як уточнили експерти Центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC), м’ясо може нести серйозну небезпеку, тому дуже важливо дотримуватися правил його зберігання.

Фахівці порадили зберігати вже приготоване м’ясо лише у розрізаному вигляді.

“Великі шматки м’яса, такі як печеня або ціла індичка, слід розділити на невеликі порції для охолодження”, – попередили вони.

Експерти радять залишати приготоване м’ясо в холодильнику за температури не вище чотирьох градусів. Його слід прибрати у холодильник протягом двох годин. Якщо їжа вже пролежала у прогрітій машині або під сонцем, її варто охолодити протягом години або викинути.

“Це робиться для того, щоб запобігти розвитку бактерій при попаданні в ці продукти”, – уточнили експерти.

Інакше вживання цих продуктів загрожує серйозними захворюваннями.

«Кишкова паличка та сальмонела – два поширені типи бактерій, які можна знайти в м’ясі. Якщо хтось з’їв м’ясо, заражене будь-яким із них, у нього може розвинутися харчове отруєння», — уточнили вони.

Наприклад, кишкова паличка може викликати тяжкі захворювання, такі як діарея, інфекції сечовивідних шляхів, респіраторні захворювання та інфекції кровотоку. Вчені поставили крапку у суперечці про терміни зберігання м’яса в холодильнику.

«Приготовлений бекон або ковбаса можуть безпечно зберігатися в холодильнику за температури чотири градуси або нижче протягом одного тижня. Яловичина чи м’ясо птахів — лише три-чотири дні», — назвали максимальні терміни фахівці.

попередня статтяКому не можна робити планку і чим можна замінити цю вправу
наступна статтяЯк приготувати яблучний пиріг у мікрохвильовій печі “по-швидкому”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я