...

7 модних трюків на весну, якими регулярно користуються француженки

Підпишіться на нас:

Французький шик довгі роки був такий дико популярний, що набив оскому багатьом модницям. «Образ парижанки» певною мірою став синонімом стереотипності, кліше – всі ці червоні помади та берети з тільниками навіть перейшли у статус антитрендів. Але на їхнє місце прийшли інші французькі трюки – дуже ефектні!

Так що так, орієнтуватися на паризький стрітстайл можна і потрібно – у ньому багато чудових ідей. Про сім із них ми поговоримо докладніше: їх суперлегко повторити, а ефект – просто розкішний!

Перли поверх водолазки

Ти напевно вже не раз бачила схожі образи в соцмережах – майже половина фешн-блогерів обвісилася перлами. Найчастіше інфлюенсери надягають довгі перлинні нитки поверх лонгслівів або світшотів, і нам цей фешн-хак напевно подобається.

Французькі стрітстайлери пропонують замінити лонгсліви на якісну щільну водолазку, що цілком розумно: навесні вітер ще досить прохолодний, плюс, перли на шерсті, хорошому трикотажі або кашемірі виглядають «дорожче».

Пов’язка плюс окуляри

Чесно сказати, ми довго не могли звикнути до того, що пов’язки на голову повернулися в моду. Одна справа, коли ти Брижит Бардо з шикарною «гривою», інша – коли пов’язка прибирає волосся від обличчя і робить голову схожою на яйце:) Спорудити кінематографічний об’єм локонів, тільки щоб блиснути новим аксесуаром, не так просто!

Але французькі фешеністb знайшли вихід: поверх пов’язки носимо окуляри – вони візуально вирівнюють об’єм у зоні обличчя та відновлюють пропорції. Плюс, такий напівспортивний аксесуар у компанії зі строгою оправою створює той самий легендарний ефект французької недбалості.

Піджак та туфлі з гострим мисом

Гостроносі слінгбеки ввійшли в моду ще 2 роки тому – тоді якраз стався бум на туфлі з відкритою п’ятою. Попит на них не падає досі, і це цілком зрозуміло: витончене взуття неймовірно гарне і з вечірнім вбранням, і з маскулінними оверсайаз-піджаками.

І знову паризькі модниці грають на контрастах: витончений тонкий низ та об’ємний, але незмінно елегантний верх. Слінгбеки можна носити з прямими джинсами, чоловічою сорочкою та піджаком з масивними підплічниками або пальто-піджаком. Для весни саме те!

Хутро та шкіра

До речі про контрасти – ще одна робоча ідея. І ще одна причина, чому француженки начебто взагалі не намагаються, а виглядають стильно: за них усе роблять фактури!

Гладка шкіра з м’яким блиском, лакові човники та пухнаста шуба – речі самі по собі досить прості. В образі немає складних градієнтів, принтів та різноманітності аксесуарів, але через велику різницю у фактурах look виглядає «складним». В хорошому сенсі!

Козаки та джинси

Приблизно за тією ж логікою будується поєднання замшевих козаків та джинсів: бархатиста поверхня взуття контрастує з денімом. До аутфіту можна додати і третю фактуру, наприклад, плетену сумку. Але не перестарайся, трьох різних за характером елементів образу вистачить.

Великі сережки + шарф + декольте

А ось комбо складніше: нам буде потрібен топ/лонгслів з досить глибоким вирізом, шарф, який можна обмотати навколо шиї, і великі, але при цьому лаконічні сережки. Тут на нас (який сюрприз) працюють ті самі контрасти, тільки цього разу між «голою» ділянкою шкіри, «наглухо» заритою шиєю та акцентною прикрасою.

І не забудь прихопити із собою тренч чи піджак: декольте – це, звичайно, красиво, але застудитися навесні можна легко.

Твід і денім

І куди ми без класичного французького твіда? Якщо вже говоримо про французький шик (нехай і новий), обійти його найтрадиційніший матеріал просто неможливо. Тим паче, що парижанки справді носять його у повсякденному житті, і на відміну від беретів, твід модним стереотипом не став.

Моно-look’і у твіді (укорочений жакет плюс міні-спідниця) мають право на життя, але в такому разі ми ризикуємо зробити образ надто полірованим, логічним та передбачуваним. А паризький стрітстайл – це поєднання чогось високого та буденного: як ті ж намиста з перлів та базова водолазка, тонкі витончені туфлі та оверсайз-піджак, твідовий жакет та вільні джинси. У цьому, власне, весь секрет “je ne sais pas quoi”!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я