...

Як приготувати салат з куркою та чорносливом: простий та смачний рецепт

Підпишіться на нас:

Салат з куркою та чорносливом в останні роки стає все популярнішим. Вся справа у простоті готування та недорогих продуктах. Крім того, ця ситна страва дуже смачна і ароматна.

Подробиці

Яскраву нотку у цьому салаті грає чорнослив. Він добре поєднується з іншими продуктами – м’ясом, огірками, горішками та яйцями. Цей продукт позитивно впливає організм людини.

Щодо заправки, найчастіше використовують майонез. Але навіть невелика кількість цього продукту робить страву високо калорійною. Його можна замінити. Чим?

Звичайно ж нежирною сметаною – як приправу додати в неї сіль і мелений перець. Салат з такою заправкою вийде так само смачним, як і з майонезом, але кориснішим.

Інгредієнти для салату з куркою та чорносливом:

  • курка (філе) – 2 штуки
  • свіжі огірки (невеликі) – 2 шт
  • курячі яйця – 6 штук
  • волоські горіхи (чищені) – 60 грамів
  • чорнослив (без кісточок) – 100 грамів
  • майонез (провансаль) – 200 мл

Як приготувати салат?

Покрокова інструкція:

Чорнослив очищаємо від сміття, кісточок, промиваємо та обдаємо окропом. Можна хвилин двадцять потримати чорнослив у гарячій воді – ця процедура зробить його м’яким. Повторно промиваємо його під проточною водою, дрібно ріжемо.

Тонкими смужками подрібнюємо чисті огірочки або натираємо на тертці. Чи потрібно знімати шкірку? Якщо вона тверда, то обов’язково. Молоді огірочки можна подрібнювати не очищаючи від шкірки.

Відварюємо яйця, охолоджуємо в крижаній воді, чистимо від шкаралупи. Кубиками подрібнюємо варені білки, дрібно кришимо жовтки (або натираємо на тертці).

Дрібно кришимо волоські горіхи. Щоб до салату випадково не потрапила горіхова шкаралупа, необхідно перед тим, як подрібнювати горіхи, оглянути їх та виявити тверді залишки.

Курку відварюємо у воді хвилин 40. Потім охолоджуємо, ріжемо куряче м’ясо маленькими кубиками.

Тепер робимо багатошаровий салат – перший шар – огірки, другий – курка, третій – чорнослив, четвертий – яєчні білки, п’ятий – волоські горіхи. Необхідно кожен шар інгредієнтів змащувати майонезом або сметаною. Верхівку прикрашаємо тертими жовтками.

Салат ставимо в холодильник – через 2 години всі шари просочаться і його можна буде подати до столу.

Приємного апетиту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я