Як зберігати бульби квітів, щоб не пускали завчасно паростки

0
Як зберігати бульби квітів, щоб не пускали завчасно паростки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо у приміщенні, де на зберіганні лежить картопля чи бульби квітів, наприклад, жоржин, надмірно вологи, то майбутні рослини завчасно починають пускати паростки. Чи потрібно їх обламувати або обрізати?

Подробиці

Однозначно, так. Якщо цього не зробити, паростки ростимуть далі, забираючи у бульби сили й корисні речовини. Місця зрізу присипте попелом.

Але щоб не прийшлося цього робити, краще подбати про оптимальні умови зберігання. Способи зберігання є різні. Якщо це квіти, то можна їх у підвалі в просушеній хвойній тирсі, в сухому піску або торфі.

Інший варіант: просто розкласти так, щоб бульби не торкалися одна одної. Невелику кількість посадкового матеріалу квітів можна розмістити у відсіку для овочів, попередньо загорнувши спочатку в газету, а потім у пакет. Бульби треба зберігати при температурі 5-8 градусів, але щоб була вентиляція.

попередня статтяГорохове пюре, як крем, за 45 хвилин
наступна статтяБез канцерогенів: як приготувати смачний домашній майонез
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я