Чому не сходить розсада перцю: типова проблема початківців

0
розсада перцю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо не сходить розсада перцю, то почніть із того, що перевірте чи витримали ви 3-4 тижні. На відміну від огірків, наприклад, перці сходять досить довго і це норма для культури.

Подробиці

Часто городники перед тим, як висівати насіння, обробляють його розчинами. І на цьому етапі є типові помилки: по-перше, занадто міцний розчин марганцю (в ідеалі має бути злегка рожевим, інакше насіння загине).

По-друге, велика кількість води — насіння потрібно тримати між вологими шматочками тканини, а не заливати водою (надлишок вологи заважає надходженню кисню до насіння);

По-третє, пересушування — після замочування насіння треба злегка підсушувати, якщо переборщити, то паросток загине і більше не проклюнеться.

Крім того, варто пам’ятати про те, що після обробки будь-яким розчином насіння потрібно вимити під проточною водою. Якщо про це забути, то залишки засобу загальмують зростання перців.

попередня статтяЇш і засинай: 5 найкращих продуктів для спокійного сну
наступна статтяЯк боротися з віковою пігментацією шкіри: 3 простих домашніх способи
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я