...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно варити картоплю в мундирі: бабусина хитрість

Як правильно варити картоплю в мундирі: бабусина хитрість

Підпишіться на нас:

Картопля – овоч, без якого ми вже не уявляємо своє життя. Сьогодні ми поговоримо про те, як його можна смачно приготувати в мундирі, адже навіть у цьому випадку не все так просто. Така страва чудово підходить для гарніру і може стати ідеальним компонентом салатів.

Як правильно і смачно її відварити

  1. Дуже важливо, щоб картоплини були зрілими. Розмір їх має бути середнім. Необхідно враховувати, що молода картопля має дуже тонку шкірку. Через це вона може дуже швидко розваритись. Тому для приготування таких картоплин необхідно менше часу.
  2. Спершу картоплини потрібно добре промити під проточною водою. Якщо картопля дуже брудна, то її потрібно залишити лежати у воді приблизно на 15 хвилин. Після закінчення часу протерти жорсткою губкою. Весь бруд зійде.
  3. Каструлю необхідно вибирати середнього розміру. Чисті картоплини викладаємо в неї та заливаємо водою. Її має бути стільки, щоб вона покривала картоплю на два пальці вище.
  4. Щоб картоплини не розтріскувалися, знадобиться певна кількість солі. Розрахувати її дуже просто. Беремо 0,5 ч. л. солі на 1 л води. Також це вбереже картоплю від розварювання.
  5. Середній час приготування овочів – 20 хвилин, але необхідно сказати, що тут все індивідуально. Наприклад, багато залежить від самого сорту овочів, та й їх розмір також відіграє велику роль.
  6. Щоб перевірити готові картоплини чи ні, їх рекомендується проткнути зубочисткою чи виделкою. Перші п’ять хвилин варіння вогонь має бути сильним, а потім його необхідно зменшити.
  7. Як тільки картопля повністю готова, злийте з неї воду. Потім картоплю необхідно остудити. Тут робимо так само, як і з вареними яйцями. Після того, як злили гарячу воду, необхідно злити холодну. Все просто. Коли пройде кілька хвилин, коренеплоди потрібно очистити. У мундирі можна їсти картоплю просто так, як гарнір і додавати її в салати.

Варимо у мультиварці

Що сьогодні вважається головною помічницею на кухні у сучасної господині? Правильно, мультиварка. Ми пропонуємо кілька рекомендацій для тих, хто не знає, як потрібно готувати картоплю з її допомогою.

  1. Спочатку необхідно добре вимити картоплю, а потім укласти її в чашу мультиварки.
  2. Води має бути стільки, щоб вона повністю закрила картоплю. Додаємо необхідну кількість солі.
  3. Визначити час варіння картоплі допоможе інструкція до пристрою. Зробити це можна в режимі “Варка на пару”. У такому разі знадобиться приблизно 25 хвилин. Але якщо картоплини дуже великі, то час може збільшитись до 35 хвилин.

Після закінчення дістаємо її, перекладаємо в іншу ємність і заливаємо гарячою водою. Робити це прямо в чаші мультиварки не можна, адже це може погано на ній позначитися. Різка зміна температури води призводить до псування покриття чаші.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...