Які садово-городні роботи можна виконувати в січні

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Січень для городника – це більш-менш легкий місяць. Ще рано сіяти розсаду, але готуватися до цього вже можна: переглянути сорти помідор, перців, огірків, вибравши ті, що не розчарували минулого року, а також підготувати ґрунт і в чому будете висаджувати.

Подробиці

Якщо маєте теплицю, то перевірити, чи не наробив шкоди сніг, вітер. До речі, коли снігу випало багато, можна зайнятися снігозатриманням (нагорнути його на грядки, під дерева, кущі, виноград). Але коли садок молодий, то велика кількість снігу створить навантаження на тоненькі гілочки, тому варто акуратно струсити його.

Якщо дні помірно холодні, можна в радість трохи попрацювати в садку: спиляти старе чи пошкоджене дерево, зрізати кущі, що перестали плодоносити.

Садовий інвентар краще підготувати саме зараз, бо весною часу на все не вистачатиме.

Мабуть, врожай минулого року чекає на інвентаризацію: перебрати овочі, фрукти, викинути зіпсоване, пообривати вічка на картоплі і т.п.

У дбайливого господаря робота завжди знайдеться, навіть взимку!

попередня статтяЯк приготувати макарони з соусом за ледачим рецептом
наступна статтяЛіниві вареники з сиром нашвидкуруч: найпростіший рецепт
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я