Чому не можна користуватися «бомбочками» для ванни та чистити вуха паличками

Підпишись на нас:

Гігієна – простий та швидкий спосіб профілактики різних захворювань. Миття рук після контакту з брудними поверхнями та обробка продуктів харчування рятує від найнебезпечніших недуг. Однак іноді можна переборщити із турботою про себе. Розповідаємо, які гігієнічні навички шкодять здоров’ю.

Чистити вуха ватними паличками

Багато лорів давно закликають відмовитися від ватних паличок, адже один незручний рух може позбавити вас слуху. До того ж, нестерильний інструмент може занести інфекцію. Та й вушні пробки при неправильному чищенні йдуть ще глибше. Запам’ятайте, вушна сірка – природний захист вух від різних бактерій. Тому чистити її не можна такими агресивними інструментами, як палички.

Користуватися ароматизованими «бомбочками» для ванни

Дивно, але приємні бомби з ароматом можуть подразнювати шкіру і призвести до дріжджових інфекцій. Чому так відбувається? Виробники часто додають в бомбочки агресивні компоненти, що очищають, які дратують слизову оболонку.

Робити спринцювання

Навіть м’які відвари небезпечні здоров’ю. Під час спринцювання порушується здорова мікрофлора інтимної зони. До того ж, агресивне очищення вбиває корисні бактерії, які захищають статеві органи. Після спринцювання інтимне здоров’я перебуває під загрозою. Найменша бактерія може призвести до серйозного захворювання.

Користуватися дезінфікуючим розчином для рук

Ми не завжди можемо вимити руки після забруднення. Тому використання антисептика стає необхідністю. Однак замінювати їм миття рук у жодному разі не можна. Спирт у складі засобів дезінфікування травмує шкіру рук. В результаті дерма дратується і починає тріскати. У мікротріщини легко можуть потрапити бактерії та віруси.

За даними досліджень, під час сушіння сильний потік теплого повітря розносить шкідливі бактерії.
За даними досліджень, під час сушіння сильний потік теплого повітря розносить шкідливі бактерії.
РЕКЛАМА – ПРОДОВЖЕННЯ НИЖЧЕ
Сушити руки під повітряними сушарками
Так, автоматичні сушарки – порятунок для екології. Але нешкідливі на перший погляд сушарки можуть бути небезпечними для людини. За даними досліджень, під час сушіння сильний потік теплого повітря розносить шкідливі бактерії. Вони потрапляють до органів дихання і викликають різні захворювання. Будьте обережні.

Приймати довгий гарячий душ
Гаряча вода – однозначний ворог нашої шкіри. Особливо шкідливе для шкіри тривале перебування у гарячій ванні. Після такої процедури шкіра починає сильно висихати. Гарячий потік знімає захисний шкірний жировий бар’єр, що може призвести не тільки до сухості, а й до різних дерматологічних захворювань. Не можете відмовитися від гарячої розслаблюючої ванни? Приймайте її, але довго не сидіть.

Мити волосся щодня
Часте миття волосся позбавляє шкіру голови природної жирової плівки, яка зберігає здоров’я шкіри та волосся. Без неї волосся стає сухим і ламким, а шкіра голови швидко дратується і навіть лущиться. Якщо ви щоразу наносити поживну маску, проблема все одно не вирішиться.

Надмірно часте зволоження шкіри
Думаєте, зволоження багато не буває? А даремно. Перенасичення шкіри вологою може призвести до того, що шкіра стане ще сухішою та зневодненою. Надлишок зволожуючих кремів та сироваток «навчить» шкіру «відпочивати», а не виробляти природні пом’якшувальні засоби.

Чистити зуби одразу після їжі
Зуби можна чистити лише через півгодини після їди. Справа в тому, що лимонна кислота у складі багатьох страв може вступити в реакцію з пастою. Така суміш може порушити зубну емаль.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...