Експерти пояснили, чому насіння не сходить після посіву

0
Чому насіння не сходить після посіву
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після висадки насіння багато городників стикаються з поганою схожістю. А в деяких випадках може не з’явитися жодного паростка. Є кілька найчастіших причин, пише Design Homes, чому не сходить насіння.

Подробиці

Недобросовісні виробники можуть використовувати браковане, неправильно зібране або старе насіння. У результаті після сівби вони не сходять або дають дуже слабкі паростки.

При зберіганні за низьких температур сухе насіння переходить у “сплячий” режим. І щоб вийти зі стану глибокого спокою, їм потрібно набагато більше часу, ніж при кімнатній температурі. Тому сходять вони набагато пізніше – затримка може становити кілька тижнів.

Ще однією частою причиною, чому не сходить насіння, є захворювання – з посівним матеріалом передається дуже велика кількість фітопатогенів. Особливо великий ризик, якщо використовується власноруч зібране або куплене у приватника насіння. У разі промислового виробництва посівний матеріал піддають попередньому знезараженню.

Уповільнити проростання або не дати паросткам зійти може грунт, який перевантажений поживними речовинами або був зібраний на сільськогосподарських угіддях. Також негативно впливають на схожість недостатня пухкість або вологопроникність ґрунту. Важливо дотримуватися рекомендацій виробників.

Як правило, городники не вгадують з глибиною закладення насіння. Більшість рослин потрібно поглиблення трохи більше двох сантиметрів. Дрібне насіння можна просто висівати на поверхню розсадного контейнера і трохи присипати зверху тонким шаром пухкого компосту або субстрату.

Переборщування з передпосівною обробкою теж може погано вплинути на схожість. Багато початківців-городників для перестрахування використовують відразу кілька варіантів підгодівлі, що в результаті губить посівний матеріал.

попередня статтяРання сивина: неочевидні причини
наступна статтяЯк відновити чіткий контур обличчя
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я