Які квіти небажано ставити у вазу разом

0
Які квіти небажано ставити у вазу разом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Далеко не всі квіти вживаються між собою – це стосується і зрізаних. Допомагаючи скласти букет, флористи зазвичай попереджають про це. А принісши додому кілька букетів, найкраще розмістити їх за різними вазами. Якщо поставити разом деякі квіти, частина з них або навіть усі можуть дуже швидко в’янути.

Подробиці

Стебла свіжозрізаних нарцисів виділяють слиз, який згубно діє на інші квіти. У результаті ті дуже швидко гинуть. Як варіант – можна потримати нарциси щонайменше день окремо, а потім поєднати з іншими квітами.

Гіацинти. Тут ситуація аналогічна – вони, як і ряд інших цибулинних, виділяють отруйний для інших кольорів слиз. Тому букет із них краще поставити окремо у невелику вазу.

Троянди. Вони також не люблять сусідства з іншими квітами (а багато інших квітів – з трояндами). Ще флористи не рекомендують ставити в одну вазу разом троянди різних сортів та відтінків, наприклад темні та кремові.

Як правило, довше стоять у зрізаному вигляді, якщо вони будуть одні, такі квіти:

  • гвоздики;
  • жовті примули;
  • орхідеї;
  • конвалії;
  • фіалки.
попередня стаття“Секретний” інгредієнт для салату з крабовими паличками
наступна статтяЯк “нетрадиційно” приготувати смачне сало
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я