Головні правила та помилки недосвідчених квітникарів при живцюванні троянд

0
Головні правила та помилки недосвідчених квітникарів при живцюванні троянд
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Живцювання – простий, дешевий і доступний спосіб виростити на своїй ділянці багато видів троянд. Але далеко не у всіх добре виходить розмножувати ці примхливі квіти живцями: частина відростків гине. Є низка важливих нюансів, пише Design Homes, про які новачки часто забувають.

Подробиці

Хороший відсоток приживаності у минулорічних, ще не остаточно здерев’янілих відростків. Бажано вибирати пагони, утворені біля основи стовбура. Також важливо, щоб у черешка троянди були як мінімум один бутон (при літньому живцюванні) або дві-три бруньки (при осінньому). Нижнє листя зрізають, а верхнє вкорочують наполовину. Більшість квітникарів воліють проводити літнє живцювання. Важливо, щоби встигли закластися бутони, але троянда ще не зацвіла. Але деякі сорти краще укорінюються восени. Їх живці можна садити під зиму в ґрунт, до перших заморозків, добре прикривши від снігу та морозів агроволокном або ялиновими гілками. До подібних морозостійких сортів відносяться деякі гібриди, сорти троянд “айсберг” та “розалінда”.

Щоб живці троянд краще прижилися, перед посадкою в ґрунт зрізи обробляють стимуляторами росту. Шанувальники народних засобів нерідко використовують сік алое, розведений із водою. Надлишок вологи – одна з частих помилок, яку роблять недосвідчені квіткарі при живцювання троянд. Якщо вологи у ґрунті багато, коріння відростків швидко загниють.

Садити живці троянд краще на освітленому місці, що прогрівається сонцем. Але прямі промені небезпечні для молодих пагонів, тому їх притінюють, наприклад, спанбондом. Ще одна часта помилка – недотримання температурного режиму. При температурі 20 ° С зростання коренів у живців пригальмовується, вони можуть загинути. Для захисту від перепадів температури можна накрити їх на один-півтора місяця пластиковими пляшками, щоб вийшов своєрідний парник. Тільки потрібно іноді піднімати “кришки” для провітрювання.

попередня стаття5 продуктів для “здоров’я печінки”
наступна статтяЕксперти дійшли висновку, що холодна вода допомагає худнути
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я