5 підживлень для кімнатних рослин: користуються популярністю серед досвідчених квітникарів

0
Яким рослинам не місце у дитячій кімнаті
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кімнатні рослини потребують регулярного внесення добрив, оскільки живильні речовини в обмеженому обсязі землі швидко закінчуються. Тому любителям кімнатних квітів важливо розбиратись в різноманітті комплексних добрив, які пропонують числені спеціалізовані магазини. Ось список найпопулярніших піджилень, та рекоендації по тому, як їх правильно вносити.

Амофос

Амофос містить велику кількість калію та фосфору, тому він відмінно підходить для удобрення рослин. Розчин готується із розрахунку 2 столові ложки на 10 літрів води.

Нітроамофоска

Нітроамофоска також містить азот, фосфор та калій у рівних пропорціях, а також невелику кількість сірки, яка зміцнює імунітет рослин. При приготуванні розчину користуйтеся рекомендаціями, наведеними вище.

Монофосфат калію

Монофосфат калію є чудовим добривом для рослин у період цвітіння. Для його приготування  на 10 л води необхідно взяти 1 чайну ложку добрива.

Кальцієва селітра

Кальцієва селітра використовується на початку вегетаційного періоду після спокою. Вона стимулює активне зростання рослин. Для приготування розчину необхідно взяти 1 г речовини на 1 літр води.

Деревний попіл

Крім своєї основної функції добрива для ґрунту, попіл також служить для профілактики різних захворювань рослин. Для підживлення рослин можна використовувати розчин, що готується з розрахунку 1 столова ложка попелу на 1 літр гарячої води. Йому необхідно настоятись протягом 7-10 днів, після чого його можна використовувати для підживлення рослин кожні 1,5 тижні.

попередня стаття5 речей на кухні, яких давно час позбутися: секрет ідеального порядку
наступна статтяБоротьба з моніліозом: як врятувати дерева від небезпечної хвороби
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я