Як зробити зефір в домашніх умовах

0
Як зробити зефір в домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зефір по праву займає місце у списку найпопулярніших десертів. Цей кондитерський виріб відрізняється приємним смаком. Він не залишає байдужим ні дорослих людей, ні юних гурманів. Більшість любителів зефіру купують цю насолоду в магазині і навіть не замислюються про те, що страву можна приготувати самостійно. У такій страві не буде жодних барвників та інших зайвих добавок. Та й за своїми смаковими якостями домашній зефір не поступається магазинному. А можливо, і перевершує його.

Рецепт домашнього зефіру

Потрібно взяти глибоку ємність, покласти до неї приблизно 15 грамів желатину та залити чистою холодною рідиною.

В іншу ємність слід відправити три яєчні білки. У прозору масу треба додати ложку лимонного соку, після чого трохи збити її міксером.

Далі в сотейник слід додати три інгредієнти (100 г води, 250 г цукрового піску і одна столова ложка меду). Цю суміш потрібно нагріти до бульбашок і залишити на вогні. Зняти сотейник з плити можна буде в той момент, коли маса стане являти собою світлу карамель.

У гарячу рідину, що вийшла, додається заздалегідь приготовлений желатин. В’язку суміш потрібно поступово вливати в білки з одночасним перетворенням останніх на масу зі стійкими піками. Зазвичай на це йде 10 хвилин.

У результаті вийде основа для зефіру. Цю масу потрібно просто остудити у холодильнику. Через 50 хвилин найсмачніший десерт буде готовий.

попередня статтяЧим “підгодувати” квітник, щоб не згадувати все літо
наступна статтяЯкі рослини посадити на сонячному місці, а які у тіні
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я