...
ГоловнаКулінаріяЯк зберігати консервацію в домашніх умовах, щоб вона довго не псувалась

Як зберігати консервацію в домашніх умовах, щоб вона довго не псувалась

Підпишіться на нас:

На зиму потрібно готувати багато місця для банок з консервацією. Помідори, огірки, салати, кабачки та баклажани, варення, компоти, джеми — чого тільки немає в тому переліку для зберігання.

Всі банки зі смаколиками потрібно зберігати в прохолодному місці. Ідеально, коли є льох чи підвал, комора на балконі. А що робити, коли такі варіанти обмежені.

Подробиці

В деяких випадках консервацію можна ставити в холодильник, але ж в ньому немає стільки вільного місця. Це відкриті банки можна туди поставити, а от просто зберігати  — проблемно.

Ідеально, коли є балкон. Тільки він повинен бути з плюсовою температурою. Низькою, але плюсовою. Можна зберігати і в коморі в приміщенні, якщо вона розташована далеко від опалювальних приладів.

Ідеальна температура для зберігання повинна бути в межах від 0 до +15 градусів. Місце повинно бути темним. Щоб звільнити більше місця під різні закрутки, можна зекономити на варенні. Не варіть все за один раз. Ягоди можна заморозити, а при потребі з певної кількості варити по баночці варення. Так і свіжіше буде, і місце не буде заставлене банками.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...