...
ГоловнаЗдоров'яЧай з кульбаби: дієвий спосіб очистити печінку

Чай з кульбаби: дієвий спосіб очистити печінку

Підпишіться на нас:

Цілюща сила і незаперечні очищувальні властивості кульбаби доведені ще з давніх часів.

Зацікавлені можуть зазирнути в арабські документи 10-го століття, у валлійські рукописи 13-го століття та в англійську енциклопедичну літературу про трави 16-го та 17-го століття – таким чином вони дізнаються, наскільки особливо корисною вважалася непоказна рослина.

Завдяки зусиллям народних цілителів, лікувальне застосування кульбаби стало добре відомим.

Кульбаба містить: інозит, холін, цериловий спирт, лактосерол (у молочному соці), маніт, каучук, дубильні речовини, сапоніни, органічні кислоти та слизові речовини, тритерпени (тараксерол, тараксестерол та псевдотраксастер).

Використовувати можна всі частини кульбаби, незважаючи на те, що варять чай або роблять настойку з його кореня. Він сприяє збільшенню секреції та виділенню сечі і діє як легкий засіб, що очищає.

У Європі проведено багато наукових експериментів, які підтверджують народне повір’я, що рослина справді лікує захворювання, що руйнують печінку.

Користь чаю з кульбаби

Чай з кульбаби: дієвий спосіб очистити печінку

Кульбаба впливає двома способами: вона сприяє утворенню жовчного соку і видаляє з організму зайву рідину, утворену набряклими аномаліями, що виникають в результаті навантаження печінки. Його вважають виключно корисним у випадках збільшення печінки та при гепатиті А, навіть коли пацієнти – маленькі діти.

Д-р Суінберн Клаймер пише: “Кульбаба надає сприятливий вплив на жовчний міхур, усуває обструкцію печінки та селезінки. Добре використовувати щойно зібрані зелені частини рослини, незалежно від того, чи буде використовуватися у вигляді настойки або вливатися, ефект буде відчутно позитивним. ..”.

Інший дослідник – Грийв, вказує, що рослина сприятливо впливає при ускладненнях гепатиту у людей, які довго перебувають у місцевості з теплим кліматом. Кульбаба допоможе у вигляді чаю, треба додати в нього кілька листків щавлю і приймати щодня протягом декількох місяців.

Заварений з кульбаби чай також допомагає печінці та жовчному міхуру в їх життєво важливій ролі з переробки жирів та полегшує процес детоксикації у всьому організмі. У поєднанні з соком крессона і дієтою без цукру і крохмалю або без м’яса, кульбаба надає сприятливий вплив на всю нервову систему і всі внутрішні органи.

Регулярно прийом чаю з кульбаби може стати важливим доповненням до лікування, що проводиться. Найкраще вживати напій у теплому вигляді.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...