...
ГоловнаЗдоров'яЯк "підлужувати" своє тіло і виробляти "стійкість до різних хвороб"

Як “підлужувати” своє тіло і виробляти “стійкість до різних хвороб”

Підпишіться на нас:

pH є показником, який показує співвідношення між позитивно зарядженими іонами водню (кислоти) і негативно зарядженими лугами. У здоровому організмі людини нормальне середовище – нейтральне або має значення 7.

Значення нижче 7 вказують на кислотність, а вищі на лужність. Якщо ця нейтральність порушується, організм стає схильним до різних хвороб.

Підвищена лужність – шкідлива, але підвищена кислотність ще шкідливіша для клітин. Пов’язано це з тим, що вони залишаються без кисню, а нормальні клітини розвиваються у кисневому середовищі.

Це веде до зниження імунітету, схильності до хвороб, порушень у метаболізмі і навіть розвитку пухлинних клітин. З цієї причини середовище в людському організмі має бути злегка лужним.

Але сидячий спосіб життя, вживання кави, алкоголю, перероблених жирів, смаженої та іншої шкідливої їжі збільшують кислотність в крові та рідинах організму.

Найпростіший спосіб підлужувати організм – це вода. Досягається це через вживання лужної іонізованої води. Ще простіше зробити воду для пиття лужною, якщо вичавити в неї лимон.

Інше основне правило – приймати лужну їжу. Ми вже згадували про лимон, але можемо уточнити, що це один із продуктів із найвищою лужністю через вміст у ньому лужних мікроелементів.

Інший продукт із високою лужністю – кокосове масло. Це єдиний вид олії, яка не окислюється при жарінні, а зберігає свій лужний характер при термічній обробці.

До списку лужних продуктів входять шпинат, кабачки, стручкова квасоля, горох, морква, брюссельська капуста, бамія, салат, мигдаль, гречка, кунжут.

Безалкогольні газовані напої – з великим вмістом цукру, що є сильною кислотою. Тому їх потрібно уникати і замінювати чаєм або свіжими соками.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...