6 звичок, що уповільнюють старіння: обзаведись ними якомога раніше

Підпишись на нас:

Антіейдж-косметика зараз у тренді, і не дарма: люди роблять все можливе, щоб виглядати та відчувати себе молодшими.

Але чи знаєш ти, що є кілька маленьких навичок, які уповільнюють старіння? Деякі з цих дій не вимагають жодних зусиль, але при цьому суттєво змінюють життя.

Шукай справжніх друзів

Як з’ясували вчені, які підтримують стосунки з друзями пов’язані з хорошим здоров’ям та самопочуттям. Дослідники з університету Мічігану вивчили анкети 270 тисяч осіб і встановили, літні люди, які дорожать дружбою, більш активні, ніж ті, хто віддає перевагу самотності.

Став нову мету щодня

Острів Окінава у Японії називають землею безсмертних: його мешканці часто доживають до 100 років і більше. Окінавці вірять у «ікігай» — це слово складається з двох інших: іки — жити та гай — причина. Це означає, що кожного разу, коли ти встаєш по дзвінку будильника, у тебе має бути якась мета — треба постійно втілювати нові плани в життя і пробувати нові хобі.

Їж рослини…

Як показують дослідження, тривалість життя вища у тих людей, раціон яких складається переважно з бобових, цільного зерна, овочів та фруктів. Дотримуючись такої дієти, можна продовжити життя на 10-13 років.

…і горіхи!

За даними Гарвардської медичної школи, у людей, які щодня їдять горіхи, нижчий ризик померти від серцевих захворювань та раку.

Живи за «гіпотезою бабусь»

На думку вчених, наші далекі пра-пра-пра, досягнувши солідного віку, брали на себе турботу про онуків, щоб звільнити їх матерів і батьків, здатних полювати. Завдяки цьому люди похилого віку довше зберігали активність (адже поки не принесли мамонта, дітей доводиться годувати фруктами, за якими треба лізти на дерево) і жили більше. «Гіпотеза бабусь» не означає, що прямо зараз тобі слід вимагати від дочки народження онука — просто займайся фізкультурою і намагайся якнайбільше рухатися протягом дня.

Додай куркуму до свого набору спецій

За даними Клівлендської клініки, куркума зменшує запалення, знижує ризик серцевих та онкологічних захворювань, покращує пам’ять та допомагає впоратися з депресією. Відмінний привід додавати її в кожну страву – від смузі до яєчні!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...