...

Як засолити сало, щоб воно було смачним та ніжним

Підпишіться на нас:

Якщо є борщ, то повинно бути й сало. Приготувати його можна досить просто за цим рецептом. Воно буде ніжне та смачне, ароматне. Якщо ви любите м’яку шкірку, то й вона буде ще м’ягесенькою.

Подробиці

Потрібно свіже сало вагою приблизно 1 чи навіть 1,5 кг. Для нього готуємо розсіл. В невелику каструлю налийте 1 л води. Покладіть лаврове листя. Двох штук буде достатньо. На 1 кг сала потрібно 100 г солі. Покладіть також 5 штук духмяного перцю, 0,5 ч.л. чорного перцю горошком та 1 ч.л. насіння коріандру. Доведіть до кипіння та проваріть протягом 3 хвилин. Розсіл повинен охолонути. Наріжте голівку часнику пластинками.

Тепер викладаємо все в контейнер або каструлю, в якій будемо солити. Сало треба нарізати шматками завширшки 5 см та довжиною 15 см. Шарами викладайте часник та сало. залийте охолодженим розсолом. Прикрийте та залиште стояти в приміщенні протягом 2 днів.

Далі треба поставити на сало щось важке, закрити та відправити в холодильник ще на 2 доби. Готове сало треба просушити та можна прибирати на зберігання в холодильник. В сухому посуді може стояти протягом 2 тижнів, а в морозилці зберігатися до 1 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я