...
ГоловнаЛайфстайлЧому в полуниці на грядці листя стало червоним: основні причини

Чому в полуниці на грядці листя стало червоним: основні причини

Підпишіться на нас:

Червоні плями можуть з’явитися на різних етапах вирощування полуниці та суниці. Причин цього явища може бути кілька, але найчастіше це відбувається через ураження грибками. В результаті листя вкривається плямами, а потім воно висихає.

Подробиці

Щоб не мати клопоту з полуницями та суницями, потрібно вчасно проводити огляд кущиків на грядках. Якщо є старе чи засохле листя, видаляйте його. Зверніть увагу на загущення. При такій ситуації потрібно робити прорідження.

Зміна кольору листя може бути наслідком недостатнього підживлення. Краї листя червоніють при дефіциті калію. При потребі в азоті листя червоніє повністю. Важливо вчасно вносити добрива.

Листя в полуничних та суничних кущиків червоніють ще за однієї причини. Мова йде про кислотність ґрунту. При підвищених показниках варто приділити увагу розкисленню. З цією метою можна використовувати деревинну золу.

Від грибкових інфекцій можна застосовувати бордоську суміш в концентрації 1%. Зверніть увагу, що можна проводити обробку до цвітіння або вже після збору врожаю.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...