...

У якому горщику вирощувати доларове дерево: зробіть правильний вибір – і прикмети здійсняться

Підпишіться на нас:

Доларове дерево, відоме також під назвою «заміокулькас». За однією з версій, воно отримало свою назву завдяки листочкам, що віддалено нагадують доларові банкноти. Багато квітникарів обирають саме цю кімнатну квітку у зв’язку з закріпленою за ним прикметою, що власника цієї квітки чекає багатство.

Подробиці

Однак, щоб повір’я справдилися, квітка повинна знаходитися в доброму «розташуванні духу», і не останню роль у цьому відіграє правильно підібраний горщик.

При виборі горщика для доларового дерева виходьте з того, що його коренева система має вигляд бульби з вертикально зростаючим від нього товстим і довгим корінням.

Звідси висновок – горщик має бути не надто широким, але глибоким.

Якщо ви зібралися пересаджувати молоду рослину, знайдіть для неї горщик на 1-2 см глибше попереднього, а для пересадки дорослого заміокулькаса – на 3-5 см.

А ось поспішати висаджувати доларове дерево одразу в горщик великого обсягу не варто. У цьому випадку він візьметься не за нарощування коріння, а за нарощування надземної частини.

Обов’язкова складова – дренаж, який не дасть квітці постраждати від надмірної вологості.

Щодо матеріалу, то вважається, що найбільш підходящим варіантом є глина. Горщик з цього матеріалу має достатню стійкість і, до того ж, має здатність пропускати повітря.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я