...
ГоловнаЛайфстайлЯк вибрати фітолампу для рослин: враховуйте ці фактори – і не помилитеся

Як вибрати фітолампу для рослин: враховуйте ці фактори – і не помилитеся

Підпишіться на нас:

Кращий варіант для того, щоб забезпечити рослини, що вирощуються, додатковим освітленням, – без сумнівів, фітолампа. Прислухайтесь до порад, щоб обрати якісну лампу.

Подробиці

Спочатку варто визначитися з типом лампи: на сьогоднішній день існують світлодіодні, люмінесцентні та інфрачервоні прилади. Світлодіодні лампи найбільш ефективні та економічні, а інфрачервоні – найдорожчі.

Ще один важливий момент – спектр світла. Вибрана вами фітолампа має випромінювати світло в діапазоні 400-700 нанометрів, що відповідає спектру світла, необхідного для фотосинтезу рослин.

Обов’язково поцікавтеся у продавця потужністю лампи: вибирайте лампу з потужністю, яка відповідає розмірам вашої рослини та типу культури.

Зверніть увагу: деякі фітолампи мають регульований кут нахилу, що дозволяє спрямовувати світло на рослину під потрібним кутом.

Також вас має цікавити термін служби техніки. Корисна інформація: світлодіодні фітолампи мають термін служби до 50 000 годин, що значно довше, ніж інші типи ламп.

Нарешті, радимо вам вибирати перевірені бренди і не гнатися за найдешевшими лампами, тому що вони можуть виявитися неякісними.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...