...
ГоловнаЛайфстайлПолийте кімнатні рослини цим розчином, якщо чахнуть на очах: оживуть через пару...

Полийте кімнатні рослини цим розчином, якщо чахнуть на очах: оживуть через пару днів

Підпишіться на нас:

Рослини виростуть міцними, красивими та здоровими, якщо для поливу використовувати дощову воду. Кімнатним квітам, як і всім рослинам, подобається дощова вода: вона м’яка, насичена активним киснем, який знезаражує, і покращує дихання коренів.

Однак не завжди вдається роздобути таку воду для поливу рослин. Але вихід є, і в ролі замінника може виступати перекис водню. Засіб знайдеться в кожній аптечці і безпечно при правильному застосуванні покращить ваші квіти.

Як використовувати перекис водню для поливу квітів

Він здатний покращити склад ґрунту, рослини починають більш активно засвоювати живлення та воду, вони захищені від шкідників та патогенів.

Полив перекисом

Для приготування розчину для поливу рослин використовуйте воду, яка відстоялась щонайменше 5-7 годин. У водопровідній воді багато хлору, і це точно не сподобається квітам.

Для профілактичного поливу змішайте 1 л води та 2-3 краплі перекису. Розчин не зберігається та використовується відразу після приготування.

Для обробки ґрунту 3%-ний перекис змішують з водою з розрахунку на 1 л води 3-5 крапель.

Для уражених грибком чи гниллю рослин готують такий розчин: на 1 л води до 2 ст. ложок перекису водню. Засіб підходить як для позакореневої обробки, так і поливу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...