Як часто потрібно плакати, щоб позбутися стресу

0
Як часто потрібно плакати, щоб позбутися стресу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо при перегляді фільму ти часом плачеш, а потім усе добре закінчується, значить маєш уявлення про силу людських сліз. Японський викладач не просто погоджується з тобою, а пропонує плакати, щоб знизити рівень стресу!

Хідефумі Йошида — колишній університетський викладач, а нині namida sensei (вчитель сліз), як він сам себе назвав. Він їздить по Японії з лекціями про важливість плакати і читає їх у компаніях, університетах та школах.

«Акт плачу ефективніший від сміху чи сну, коли справа стосується зменшення стресу. Якщо плакати раз на тиждень, у житті стресу взагалі не буде», – заявляє Йошида.

2014 року він зібрав команду вчених, щоб проводити експерименти залежно від стресу. Враховуючи, що в Японії один із найвищих рівнів смертності від суїциду серед розвинених країн (16,6 на сто тисяч осіб), такі дослідження є дуже важливими.

У дослідженні за участю жителів 30 країн світу багато хто зізнається в тому, що почувається краще після того, як поплачуть.

Як відомо, людський організм виробляє три види сліз: рефлекторні (допомагають прибрати з очей подразники), базальні (зволоження) та емоційні. Йдеться саме про них. Перші дослідження сліз проводилися ще у 60-х роках, коли було зроблено цікавий висновок. Інші подібні процеси (піт, сечовипускання, видих) виводять із організму зайві речовини. Емоційні сльози, по суті, допомагають позбутися надлишків сполук, які тіло створює у відповідь на стрес. Крім того, плач уповільнює дихання, що допомагає розслабитися, та стимулює виробництво ендорфінів.

Фахівці вважають, що чоловікам особливо важливо не стримувати сльози (а саме цьому їх навчають із дитинства). Якщо ховати емоції, підвищується ризик розвитку психічних розладів. Так що соромитися плачу не потрібно нікому!

попередня статтяСекрет пишної штучної ялинки: виглядатиме, як справжня
наступна статтяЩо приготувати з капусти: низькокалорійна запіканка
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я