Наїдайся за обідом: вчені розповіли, чому це корисно для фігури

0
Наїдайся за обідом: вчені розповіли, чому це корисно для фігури
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дослідження, опубліковане в американському журналі про клінічну нутриціологію, переконливо доводить, що якщо обід – найкалорійніший прийом їжі за день, можна схуднути швидше.

У ньому взяли участь 80 жінок 18-45 років із зайвою вагою та ожирінням, які їли калорійний обід чи вечерю (половина денної норми) протягом 12 тижнів. На сніданок та перекус потрібно було їсти по 15%, на вечерю чи обід залежно від групи — 20%.

Виходить, що при раціоні 1500 калорій на день по 225 припадало на маленькі прийоми їжі, 750 – на основний, 300 – на решту. Крім того, дієта була багата на вуглеводи (60%) і бідна на насичені жири. 17% калорій – білки, 23% – жири, 400 грамів – фрукти чи овочі. П’ять разів на тиждень була годинна спортивна активність (швидка ходьба).

Ті, хто їв найбільше в обід, худнули швидше — майже на 6 кг проти 4. І їхній ІМТ теж знижувався швидше.

Чому щільний обід допомагає швидше скидати вагу?

Головна причина — уповільнення вироблення інсуліну, завдяки чому цукор не піднімається до пікових значень і людина не відчуває голоду незабаром після їжі.

Важливо розуміти, що у тестуванні брали участь люди із достатньою кількістю зайвих кілограмів. Якщо тобі потрібно скинути парочку, ти навряд чи досягнеш такого ж результату. Проте їсти в обід замість вечері вигідніше всім, тому що тоді організм працює рівномірніше і не допускає перевищення рівня цукру в крові. До того ж ти нічим не ризикуєш, оскільки голодувати та знижувати калорійність раціону не доведеться.

попередня статтяБабусина порада, як зробити антипригарне покриття на сковороді
наступна статтяЩо робити з «гумовими» кальмарами: врятувати чи викинути
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я