Як перемогти застуду: 4 способи, завдяки яким ти відчуєш себе краще вже через 24 години

0
Як перемогти застуду: 4 способи, завдяки яким ти відчуєш себе краще вже через 24 години
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хворіти завжди невчасно. А незадовго до новорічних свят, коли потрібно стільки всього встигнути, застуда ще недоречніша. Якщо тобі необхідно швидко встати на ноги, дотримуйся цих правил, які рекомендують лікарі.

У холодну пору року кількість хворих на ГРВІ завжди збільшується. Особливо часто хворіють перед святами. Наприкінці року, через дедлайни, хронічні недосипи та меншу уважність до свого здоров’я ми раз у раз «ловимо» застуду — і не маємо можливості повноцінно відпочивати, щоб прискорити одужання.

Втім, крім постільного режиму існують й інші ефективні способи швидко прийти до тями. Бери їх на замітку, і зможеш подолати гостру фазу застуди лише за 24 години!

Прийми гарячий душ

Настав час забути про старі поради наших бабусь і мам, які казали, що під час застуди не можна довго перебувати у ванній — і тим більше мити голову. За словами Саймона Кларка, експерта з інфекційних захворювань з Університету Редінга, ванна або душ із гарячою парою покращують кровообіг, усувають біль у м’язах і прискорюють процес одужання.

«Також гаряча пара у ванній допоможе усунути сильну закладеність носа та прискорити очищення носових пазух від вірусів та слизу», — пояснює експерт.

Крім прийняття душу, лікарі радять частіше дихати пором над гарячою водою, використовуючи для цього великий кухоль або миску.

Вийди на прогулянку

Звичайно, йти на вулицю, коли в тебе висока температура, слабкість та запаморочення – не найкраще рішення. Але коли ти проспишся і зіб’єш температуру приблизно до 37 градусів «з копійками», краще ненадовго вийти на свіже повітря: це допомагає зміцнювати імунну систему.

“Прогулянка прохолодною вулицею дозволить усунути закладеність носа і підбадьоритися”, – вважає доктор Кларк.

Їж більше гострого

Гострі спеції допомагають знищувати віруси. До того ж вони збільшують процес слиновиділення, що дозволяє зменшити кашель та біль у горлі.

Лікар Кларк рекомендує звернути особливу увагу на таку суміш, як карі.

«Каррі містить велику кількість часнику та імбиру. Ці спеції багаті на цинк, який допомагає боротися з риновірусами. Найчастіше саме вони винні у появі застуди», — каже фахівець із інфекцій.

Більше гарячого

Ще в 2008 році в науковому журналі Rhinology були опубліковані результати дослідження, що доводять, що будь-який гарячий напій сприяє збільшенню слиновиділення та заспокоєнню хворого горла, а також найкращому виділенню слизу для усунення закладеності носа.

Однак професор Рон Екклс та його команда з Центру застуди в Університеті Кардіффа радять віддавати перевагу гарячим напоям із замороженою смородиною чи малиною або варенням із цих ягід. Експерти провели експеримент, під час якого з’ясувалося, що порівняно з іншими варіантами саме гарячі напої зі смородиною набагато швидше усувають симптоми застуди.

попередня статтяЯк посмажити ідеальну яєчню без краплі олії: кулінарна хитрість
наступна статтяБабусина порада, як зробити антипригарне покриття на сковороді
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я