...

Як правильно зберігати домашні пиріжки, печиво, булочки, щоб вони не стали швидко черствими

Підпишіться на нас:

Одна справа — наготувати, а зовсім інша — правильно зберігати випічку. В неї вкладається стільки сил, що шкода отримувати твердий шмат тіста на другий день. Домашня ароматна та апетитна випічка потребує дотримання умов зберігання. Тільки в цьому випадку ви зможете отримувати задоволення від неї на другий та навіть на третій день.

Подробиці

Не зберігайте випічку в хлібниці або в духовці. Це абсолютно не допоможе залишатися їй свіжою та пухкою. Краще покласти на дошку та прикрити на столі чистою серветкою.

Якщо пироги чи рулети залишати в духовці, вони стануть черствими швидше, ніж під тою серветкою.

Що стосується гарячих пиріжків та булочок, не накладайте їх купкою. Вони відпаряться одне від одного. Окрім того, стануть приплескуватими. Розкладіть їх поокремо та прикрийте паперовими серветками, коли охолонуть. Якщо вам потрібно на довший час зберегти свіжість такої випічки, тоді кожен пиріжок загорніть в пергамент.

А як же пироги з начинкою? Вони також мають свої правила. Вже охолоджений пиріг на дріжджовому тісті потрібно поставити в холодильник, загорнувши в плівку. Зверніть увагу, що зберігатися таким чином може не більше 5 діб. До речі, на свіжих дріжджах випічка зберігається довше свіжою, ніж на сухих.

Для поціновувачів тіста потрібно звернути увагу на наповнення. Якщо це сухе, тоді можна перекласти в натуральну тканину на зберіганні. А з кремом чи кисломолочним сиром рекомендується зберігати в холодильнику. Не забудьте його запакувати перед цим.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я