...
ГоловнаЛайфстайлЯк вибрати часник для посадки, щоб він прижився

Як вибрати часник для посадки, щоб він прижився

Підпишіться на нас:

Ще є трохи часу, щоб підготуватися до весни. Потрібно підібрати рослини та посівний матеріал, які будуть висаджуватися вами весною. Один з популярних пунктів — часник. Завдання полягає в пошуку таких зразків, які точно зможуть прижитися та дати потім гарний врожай.

Подробиці

При виборі зверніть увагу на сухий та вологий часник. Жоден з цих варіантів не підійде. Проведіть ретельний огляд матеріалу за кілька тижнів до висаджування. Самі часникові голівки не розбирайте.

Якщо часник зберігався до весни в вологому приміщенні, він міг пустити коріння. Весною при висаджуванні такі екземпляри можна використовувати, але не сильно вдавлюйте в землю, щоб не пошкодити корінці.

Ще один важливий момент — якість часникової голівки. Є думка, що менша кількість зубчиків є ознакою слабкої культури. Через це є ризик поганої врожайності.

Якщо ви будете працювати з ярим часником, рекомендується його проростити. Для цього зубчики кладуть у вологу тканину або вологий пісок та ставлять в холодильник на 2-3 доби. Після цього зубчики висаджують на грядку. Він не пропаде в результаті ні в вологій, ні в холодній землі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...