...
ГоловнаЛайфстайлЕфективна порада: як попросити фіалку зацвісти

Ефективна порада: як попросити фіалку зацвісти

Підпишіться на нас:

Фіалка — улюблений вазон у багатьох домівках. Різноманітні кольори ніжних квіточок вбирають зір, до ніжних м’яких листочків так і хочеться торкнутися… Але трапляється, що рослина довгий час не цвіте. В чому ж причина і головне — як цьому зарадити?

Але буває, що нова жителька домашньої оранжереї не поспішає цвісти. Чому це відбувається і як створити комфортні умови для фіалки?

Фіалка дуже примхлива до світла: якщо на вазон потрапляє його багато або замало, то цвітіння може і не бути. Коли світла мало, листя тягнутиметься вгору. Якщо ж сонячних променів забагато, кінчики листочків засихатимуть. Тому розміщуйте горщики в північній, північно-східній, північно-західній частині кімнати, куди не потрапляє пряме сонячне проміння. Освітлення має бути 12 годин на добу.

Обов’язково слідкуйте за поливом фіалки: взимку це треба робити один раз на тиждень, а влітку — два. Якщо поливати часто, причому холодною водою, можуть навіть загнити бутончики, що з’явилися. Вода має мати температуру 22-25 градусів, бажано, щоб була відстояна, снігова, дощова або кип’ячена. При поливі вона не має потрапляти на листочки.

Фіалка дуже вимоглива до ґрунту: земля з городу не є підхожою для цієї рослини. Краще купити в спеціалізованому магазині. Тим більше його потрібно не так вже й багато, адже фіалки не люблять великих за розміром горщиків.

Як бачите, спеціального прохання цвісти ця квітка не потребує. Їй потрібен елементарний догляд, ваша увага та любов.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

7 засобів від комарів із безпечними формулами для шкіри

Комарі заважають насолоджуватися літніми вечорами? Тобі допоможуть засоби на основі ефірних олій! Ми підібрали варіанти, які не схожі...

6 речей, які не можна купувати в мас-маркеті

Не ведися на низьку ціну — у мас-маркеті є одяг та аксесуари, які засмутять тебе швидше, ніж ти...

Як вибрати корм для вашого улюбленця

Правильний вибір корму для вашого улюбленця є одним з найважливіших аспектів догляду за твариною. Збалансоване харчування сприяє здоров'ю,...

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від дрібних неприємностей, наприклад,...